Реклама / Ads
24| 8284 |13.07.2020 НОВИНИ

Шефът на МВР сякаш се готви за щурм. Полиция окупира градинката на „Св. Седмочисленици“

.
Пред сградата на МВР, където се намира и църквата „Св. Седмочисленици“, е окупирана от униформени още от ранния следобед. Читатели на Фрог алармираха, че мястото е препълнено с полиция.
 

Това се случва малко след като съпредседателят на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов обяви, че ако до 18 часа министърът на вътрешните работи Младен Маринов не подаде оставката си, той и Христо Иванов ще отидат пред сградата на МВР  и лично да му я поискат. Причина за искането им стана упражненото полицейско насилие по време на протестите, заради което две млади момчета попаднаха с тежки травми в „Пирогов“. 

 

Днес  шефът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев съобщи на брифинг, че цял месец ще се извършва вътрешна проверка на сигналите за полицейско насилие. Източници от вътрешното ведомство, съобщиха за Фрог, че такива проверки винаги минават проформа, след като се намерят достатъчно свидетели сред колегите им, които да подкрепят тезата на уличените ченгета. Любопитното е, че през последните години няма нито един осъден в България полицай за упражнено насилие.  Обществена тайна е, че жените и съпругите на полицаи са едни от жертвите на физически и психически тормоз и произвол в домовете си, без да могат да се оплачат.

 

Темата за физическите издевателства над протестиращи младежи стана актуална и днес, след като майката на едно от битите момчета разказа потресаващи факти за побоя от полицаи над сина й.

 

В момента цялото общество е настръхнало заради полицейското насилие. Не е изключено Маринов да очаква протестът да се пренесе под прозорците на МВР и заради това да е активирал подчинените си да го бранят.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4608 |11.07.2020 Оставка поискана, оставка - дадена. Тръгва си шефът на ОДМВР-Бургас . 52| 6041 |11.07.2020 Шефът на МВР: Още днес ще искаме да се свали охраната на Доган и Пеевски, както и оставката на шефа на полицията в Бургас . 8| 5393 |09.07.2020 Шефът на НСО, на ДАНС и гл. секретар на МВР решават в понеделник за охраната на Доган и Пеевски . 2| 4478 |06.07.2020 Шефът на НЗОК: Три са клиничните пътеки за лечение на пациенти с COVID-19

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads