Реклама / Ads
10| 10298 |02.12.2022 НОВИНИ

Шефът на Народния: Министърът да си направи театър имени “Александра Морфова”. Кръстева е на слугинска длъжност

.
Васил Василев
Народният театър е театър на всички режисьори. Театър имени “Александра Морфова” ще има, когато министърът го направи. това каза по НТВ директорът на театъра Васил Василев. Ето позицията му относно грандиозния скандал, който вече две седмици продължава да се разгаря в общественото пространство:
 

В Народния театър  се случва филма “Да разлаем кучетата”. Скандалът е извън Народния театър.  Г-жа Кръстева е пиар. Тя е на слугинска длъжност. Тя трябва да направи така, че да подсигури звездите на Народния театър в медиите. Тя обслужва интересите на театъра. Кой служител какво прави извън работното си място, е негова позиция. Ще смятам, че служител на Народния театър ангажира, ако той прави пропаганда на сцената на театъра. 

 

Всеки е свободен. Съвсем скоро имаше постановление на МС за работните заплати на хората от сценичните изкуства. Това не се случва. Служебен министър не може да кадрува в един театър.

 

Смесваме проблема, проблема в Министерство на културата е сериозен, не може един министър да кадрува. Един служител има сблъсък с друг служител. И двамата съм ги поканил да са част от екипа ми. И когато са приемали да подпишат договори, те са били наясно,че ще са заедно на едно работно място.

 

Защо Александър Морфов идва след Кръстева и не казва нищо?!   На 29 октомври имахме една написана врата. След два дни излезе, че това е протест. Може ли да протестираш в празен коридор и два дни по-късно да осъзнаеш, че това е протест?!  Не си дошъл при мен и не си казал, че има проблем. 


Дали не съм разговарял с гн-Морфов?! С него сме сключили два договора за режисьор.  Той има друга функция. На 29 октомври е събитието.  Лицето съобщава в медиите на 31 октомври, че прави протест.  Мислите ли, че съм знаел, че световно известен актьор пише по вратите на театъра?  Каква кореспонденция водим с него е много интересна. Можем да напишем един тон за тази кореспонденция. Странно е, защо винаги е след полунощ? 


Министър иска документация за неясни цели. Министърът не е репресивен и контролен орган. Веднага като бивш негов съветник съм върнал отговор какво трябва да се направи, за да се предизвика проверка в Народния театър. От вчера има писмо, в което министърът е назначил по съответния ред проверката. 


Изходът е творческа атмосфера. Кой е човекът, който я отрови. Това е “Стамболийски” 17. Конфликтът се запали от Министерство на културата. Той беше привнесен от служебния министър, който каза, че в Народния театър има война. Кой запали тази война?! От театъра не е подадена информация. Аз съм целта. Не мога да съм маша за лустрация на даден човек. Не мога да бъда използван да назначавам и освобождавам по заръка на един човек.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3054 |28.11.2022 Шефът на ”Сиела Норма” : С нито един от двата вида КОД - изходен и двоичен, не може да се манипулира вота . 9| 10212 |27.11.2022 Шефът на Енергоатом: Има сигнали, че Русия готви изтегляне от Запорожката АЕЦ  . 1| 3473 |25.11.2022 Шефът на пожарната се раздели с поста и екипа си. Радев го награди . 3| 3020 |22.11.2022 Министърът на туризма покани Мъск лично да посети Белоградчишките скали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads