Реклама / Ads
6| 3423 |13.11.2022 НОВИНИ

Министър Минеков: Войната в Народния театър води до тежък разпад. Назначил съм проверка

.
Министърът на културата - проф. Велислав Минеков
Чувствам се засегнат от това , което се случва в Народния театър. Имах близък контакт с Васил Василев /бел. ред. директор на Народния театър/, имах му доверие. Бе съветник в предишното правителство. Той е спечелил конкурса. Бе успешен директор в Плевенския театър. Надявах се нещата да тръгнат добре. Морфов и Карабашлиев бяха до него. Тази война води до тежък разпад.
 

 Това каза по БТВ министърът на културата проф.Велислав Минеков. 

Персоните, които е назначил, носят тежък политически отенък. Говоря за Велислава Кръстева и странната служба, която е главен секретар, измислена от Василев. Тя е  бившия главен секретар от министерството от м. г. Службата е измислена. Това е пак политическа ръка. Тя със сигурност  е качествена, Кръстева също. Миналата година бе уволнена дисциплинарно от мен. Тя спечели делото и отиде при Василев. Има тежък характер. Има неща, които трябва да отидат на друго място. Ще се съветвам с юристи, всичко е възможно. 


Всеки има политическо предпочитание в театъра. Въпросът е в администрацията лицата да не дразнят с присъствието си. Преди месец направих разговор с Васил и му казах, че това е взривоопасно. 

 

До тук съм погрешно тълкуван- не съм искал нито една оставка. Когато има проблем в един от най-мощните институти- това носи щета на министерството. Проверката ще тръгне следващата седмица. Ще видя щатове, заплати. Божа работа какви може да са последствията. Министърът може да уволни директора на театъра, назначен с конкурс. 

Когато напускат имена, това има друга светлина. Очаквам реакция от именити лица извън театъра. 

 

Народния театър е институт с изключително значение, там трябва да има професионалисти. Василев е професионалист в грижата за театъра. Но когато се извършва нещо в името на политическия интерес, не е добре. 

Заплатата ми е над 6 000 лева. Около 4000 лева е на директор дирекция. Аз съм за всички актьори да са добре платени.

 

Искам всички заплати на актьори да се покачат.  Мълчанието е задължително по отношението на директора, независимо от заплатата.  

За Светослав Трайков той обясни: На негово място в НДК отива юрист. Той нужен много силен юрист и помолих Крум Зарков за помощ. запознат съм с неговата автобиография. С него ме запозна Арман Бабикян. Биографията му се дължи на политически шпионаж, наблюдавал е растежа на различни политически партии. Той е добър ай ти специалист. Държавен служител е. Ще го заменя, ако намерите по-добър от него. 

 

Не съм готов да работя с Вежди Рашидов. Не зная докъде са делата с него. Не знаех, че Мултак е обидна дума. Можеше председател на парламента да е Илия Павлов, нали?!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3351 |13.11.2022 Министър Шишков: Тази ограда не е строеж, а временно съоръжение. Защо не е имало контрол от институциите? . 1| 3114 |11.11.2022 Министър Велкова посочи какъв ще е ефектът от увеличавана на минималната заплата . 6| 3268 |11.11.2022 Войната в Украйна: Киев е освободил 41 селища на юг . 3| 3167 |10.11.2022 Военният министър: Сухопътните войски са възстановили 121 км от съоражението на границата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads