Реклама / Ads
4| 5214 |28.01.2020 НОВИНИ

Шефът на президентския кабинет: Създават се перфектни условия за буря

.
”В момента ставаме свидетели на разграждане на държавността. Става дума за записи, включващи действащ държавен глава. В държавата гърми криза след криза. Насажда се напрежение и се създават условия за една перфектна буря в държавата”. Така коментира в предаването ”Лице в лице” назряващият скандал с разследването срещу президента Румен Радев началникът на кабинета му Калоян Методиев.
 

Прокуратурата разпространи записи, според които има висока степен на вероятност президентът да е извърши престъпление. Записите са направени когато Румен Радев вече е държавен глава, макар разследването на КПКОНПИ да е за период, в който президентът е бил шеф на ВВС.

 

Разследването на опит за саботиране на проверка на КПКОНПИ е причина за искането на главния прокурор Иван Гешев КС да тълкува условията, при които може да се започне наказателно производство срещу действащ президент.

 

"Като листа от зеле излизат нови и нови факти и обстоятелства. Всичко това го научихме от медиите. Въпросителните са много, а отговорите - 0", категоричен беше Методиев и се пошегува - вече го е страх да говори по телефона.

 

От информацията на държавното обвинение се разбира, че КПКОНПИ извършва проверка за това как Десислава Радева, преди да сключи брак с Румен Радев, е работела на два щата във ВВС. Друга част от проверката е на каква основание е използвала ведомствена квартира. От пуснатите аудио записи става ясно, че прокуратурата по неясни причини е подслушвала шефа на ВВС ген. майор Цанко Стойков.

 

Въпросът в момента е дали ще има конструктивен диалог, тъй като според политолога и шеф на президентския кабинет в момента се подклажда институционална война.

"Не знам дали диалогът ще е конструктивен. Такъв обаче трябва да има. Ако първите в държавата не си говорят, влизаме в тотална война", категоричен беше още Методиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 12505 |12.01.2020 Шефът на Здравната каса Дечо Дечев се оттегля заради Ананиев и лобистки текстове в закона . 7| 5768 |03.01.2020 Германският кабинет: Европа я грози терор след убийството на ген. Солеймани . 0| 4061 |01.01.2020 Шефът на белодробната болница в София след пожара: Щетите са сериозни . 4| 4723 |19.12.2019 Шефът на НСО зове за промени на службата, но с уговорката да са ”плавни” /видео//

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads