Реклама / Ads
13| 4332 |05.04.2023 НОВИНИ

Калоян Методиев: В президентството има паническа ситуация, че може да се състави редовно правителство

.
Източник: личен архив
Става въпрос за политически инженеринг и изкуствено разбиване на политическата система. Това каза в предаването ”Лице в лице” по БТВ политологът Калоян Методиев по повод политическата криза в България и ходовете на президента Румен Радев и назнченото от него служебно правителство.
 

Има цяло ветрило от проекти, намеси и действия по повод разбиването на партийната система у нас, създаване на траен хаос в държавата, на узурпация на власт и на поредния опит след изборите да се намеси в създаването на власт с идеята служебният кабинет да остане.

 

В президентството има паническа ситуация, че може да се състави редовно правителство, което да прекрати обръчите от фирми, да прекрати съществуването на служебното правителство и да разследва извършените в последните девет месеца безобразия, заяви той.

 

По думите му цялата партийна система е подложена на натиск от президентството.

В тези действия има синхрон между президентстката институция и "Възраждане", има един бонтон, който е притеснителен за държавата. Ако сега не се направи правителство, държавата ще бъде хвърлена в още по-голям хаос. Партиите трябва да се съберат и да намерят общите точки помежду си.

 

Президентът е човекът с бухалката, а не този, който действа като обединител, подчерта Методиев.

 

Служебният кабинет трябва да се премахне, защото той ще ликвидира партиите една по една. Заплашени са демокрацията, редът и икономиката ни. Търси се налагане на президентски модел, добави той.

 

Узурпацията на власт взема застрашителни размери. Имаме изкривяване на политическата система в България и ако не се вземат мерки, ще хвърлим страната в още по-голям хаос. Моят апел към държавните мъже и партийни лидери е - пред голямата опасност трябва да се обединят всички, каза още политическият анализатор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2873 |31.03.2023 Лозари скандират пред Президентството: Чуйте ни, чуйте ни! . 4| 2970 |07.03.2023 Калоян Паргов: Войната срещу паметниците нещо ще реши ли, ще спре ли случващото се в Украйна?! . 1| 3040 |03.03.2023 Тържествена смяна на караула пред Президентството (Видео) . 2| 2924 |23.02.2023 Калоян Паргов: Силна икономика и развита инфраструктура ще решат демографския проблем

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads