Реклама / Ads
3| 2978 |12.01.2023 НОВИНИ

Шефът на Спешната помощ във Враца: Измести се фокусът от причинителя на катастрофата

.
Източник: стопкадър
Инспекторите започват проверка в спешното отделение на Враца, след като 3-годишно дете почина в катастрофа, а медикът, отзовал се на сигнала се оказа с 1,4 промила алкохол. 
 

Медиците от болницата твърдят, че са се отзовали на време на сигнала. 

 

“Идвайки за нощна смяна в 19 часа онази вечер се получи сигнал в 19:03 часа за ПТП, със самокатастрофирал автомобил, обърнат по таван.

 

Сигналът беше, че има пострадали - двама са извън автомобила и има затиснато дете без жизнени показатели. В момента, в който получихме сигнала с лекарката веднага тръгнахме. 19:09 часа ние бяхме на място. Секунда след нас пътуваше полицията и гражданска защита.

 

Помолих полицаите да повдигнем колата, за да извадим детето. Когато пристигнахме имаше около 50 души на мястото, вероятно роднини. Детето беше поставено на носилка, нямаше жизнени показатели, с разширени зеници, то беше починало”, разказа медицинската сестра Диляна Йорданова. 

 

Йорданова подчерта, че лекарката е била напълно адекватна в действията си. 

 

“Абсолютно адекватна беше за нашите действия в линейката. Мога да твърдя, че тя е добър колега”, добави тя. 

 
“Д-р Димова е един изключително добър човек и специалист. Аз бях шокирана и в стрес. Пробата за алкохол ме шокира. Тя спомена, че приема медикаменти, но трябва да разговарям с нея. Не мога да го допусна, че тя приема алкохол. Д-р Димова казва, че не пие и не е употребила алкохол.

 

Започна един голям брой проверки в нашето отделение. Ще разговарям с нея, а след това ще решим какво да правим”, каза д-р Галина Лещарска, директор на ЦСМП - Враца. 

 

Тя добави, че е изненадана как от една катастрофа, завършила със смърт на дете и тежка травма на жената, се измества фокусът от причинителя на ПТП-то към държавна служба.

 

Прокуратурата е образувала досъдебно производство за причиняване на смърт и неспазване на правилата за пътищата. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3430 |10.01.2023 Шефът на ЦГМ не призна проблемите с новите билети, но промотира пак годишната карта . 2| 3085 |09.01.2023 ЦИК иска помощ, за да разбере защо има разминавания в машините за гласуване . 1| 2979 |09.01.2023 Шефът на СОС с жълт картон за ЦГМ. Иска отпадане на глобите за невалидирани билети . 4| 2846 |09.01.2023 Шефът на СОС: Ще предложа да отпадне глобата при липса на валидация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads