Реклама / Ads
8| 3530 |14.02.2024 НОВИНИ

Не е шега: Руски медии тръбят как руснаците тръпнат в очакване да почиват на море в Северна Корея /видео/

.
Източник: CNN
Група руски туристи пристигна преди дни в Северна Корея, предаде "Асошиейтед прес". Агенцията отбелязва, че това са първите чуждестранни гости, които влизат в изолираната държава след края на пандемията от новия коронавирус. Според руската пропагандна медия "Первый канал" руснаците нямат търпение да посетят севернокорейските плажове през летния сезон. И макар идеята за спокойна почивка в крайно тоталитарната Северна Корея да звучи меко казано неподходящо, дава повод за смях.
 

Туристическата обиколка подчертава задълбочаването на сътрудничеството между Москва и Пхенян след срещата миналия септември между севернокорейския лидер Ким Чен Ун и руския президент Владимир Путин на космодрума в Далечния изток на Русия.






Много руснаци в момента изпитват затруднения да пътуват в Европа и САЩ поради санкциите, наложени на родината им след нейното нахлуване в Украйна. През октомври руският външен министър Сергей Лавров каза, че би препоръчал на сънародниците си Северна Корея като ваканционна дестинация.

 

Правителството на Южна Корея заяви, че няма данни от държавните медии на Северна Корея, които да съобщават чуждестранни туристи да са влизали в страната след пандемията от COVID-19.

 

Руската група група ще посети столицата Пхенян и след това ще кара ски, каза пред "Асошиейтед прес" Инна Мухина, генерален директор на агенцията "Восток Интур", която ръководи обиколката. 

 

Според Мухина "много" хора са проявили интерес към екскурзията, като добави, че в групата, която е отпътувала са били туристи от всички части на Русия, включително от Москва и Санкт Петербург, както и от руския ексклав Калинингард, вклинен между Полша и Литва. Сред пътниците са били и деца, които се обучават на ски в руско училище, чиято цел е да създава олимпийски шампиони. 





Причините руснаците да посещават Северна Корея са различни, каза още Мухина, като изказа предположение, че някои хора са привлечени от възможността да посетят затворената държава, докато други се интересуват повече от възможностите за практикуване на зимни спортове.

 

"По руския "Первый канал" излъчиха страхотен репортаж за щастливия живот на хората в Северна Корея. Имат високи очаквания и за летния туристически сезо", шегува се хумористичната Facebook страница "Копейкин". Към публикацията си публикува и видео - репортажа на руската пропагандна медия. И изглежда, и звучи абсурдно. Но това очаква руснаците, след като позволяват на Путин да води война в Украйна.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 2462 |14.02.2024 Акад. Денков: България се отлепи от корупционното дъно, което обитаваше през годините на прехода . 0| 2350 |14.02.2024 Промени за длъжниците - финансовото министерство ги подкрепя . 2| 4380 |14.02.2024 Байдън: Тръмп покани Путин да нападне някои съюзници на САЩ от НАТО. Това е шокиращо и антиамериканско! . 12| 5408 |14.02.2024 Камерън след срещата с Денков, Габриел: Путин трябва да разбере, че е сбъркал, България показва солидарността си /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads