Реклама / Ads
Frognews
4| 3068 |25.01.2019

Шестима министри отговарят на въпроси в НС

.
Шестима министри ще отговарят на въпроси в пленарната зала. В дневния ред на Народното събрание е записано и второ четене в Правната комисия на новите текстове в НК за домашното насилие.

Правната комисия в Народното събрание ще разгледа на второ четене поправките в Наказателния кодекс за домашното насилие. Промените предвиждат до 5 години затвор за този тип посегателства, включително - за психически тормоз. В законопроекта се предвижда още тормозът извън семейството да се наказва със затвор до 1 година или пробация.

 

В пленарната зала, по време на парламентарния контрол, на въпроси ще отговарят вицепремиерите Томислав Дончев и Екатерина Захариева, както и министрите Петя Аврамова, Младен Маринов, Нено Димов и Теменужка Петкова.

 

Заместник министър-председателя Томислав Дончев ще отговори относно политиките по отношение на интеграцията на ромите.

 

Външния министър Екатерина Захариева ще обяснява за съкращаване на щата и размер на възнагражденията на служителите в Министерството на външните работи.

 

Към  министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова има три въпроса. Тя ще отговаря относно заеми и получени дарения от ВиК - Шумен, както и за заплащане на винетни такси от жителите на кв. "Макак" и кв. "Мътница", община Шумен. Последния въпрос касае експлоатационното състояние, необходимостта от ремонт и срокове за извършването на третокласен път, част от Републиканската пътна мрежа на България III-5007.

 

За престъпността и полицейското присъствие в село Динково, община Ружинци, област Видин ще обясни Младен Маринов, министър на вътрешните работи.

 

Нено Димов, министър на околната среда и водите ще отговаря  относно изпълнението на проект " Екологосъобразно обезвреждане на излезли от употреба пестициди и други препарати за растителна защита с изтекъл срок на годност " и за контрола за опазване на околната среда на регистрираните 13 обекта за обезвреждане на странични животински продукти в страната.

 

За състоянието на язовирите, стопанисвани от "НЕК" ЕАД ще обясни Теменужка Петкова, министър на енергетиката.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Над сто външни министри ще умуват в Брюксел как да борят фалшивите новини 5| 3058 |21.01.2019 . Двама министри провалиха гласуването в Комисия на Закона за горивата 1| 3478 |17.01.2019 . Касапница в Сирия - шестима загинали, четирима са us-войници 0| 3747 |16.01.2019 . Румен Петков прекръсти министри на КараТози и КараОнзи 4| 5485 |11.01.2019

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ