Реклама / Ads
2| 2603 |21.08.2024 НОВИНИ

Шофьор изхвърли дете от столичен автобус, предизвика гневни реакции

.
Шофьор грубо гони дете с колело от автобус на градския транспорт. За това сигнализираха зрители на bTV.
 

Изхвърлянето на детето от превозното средство и поведението на водача предизвикаха вълна от коментари и възмущение в социалните мрежи. Случката е от столицата и се развива в автобус №61.





Инцидентът поражда редица въпроси – имаме ли право да пътуваме с колело в обществения транспорт, колко важно е децата да използват този екологичен начин на придвижване и как се отнасяме към физическото или възрастовото преимущество в една такава ситуация.

 

„Знаем в кое превозно средство се е случило това – в автобус 1309 по линия 61. Водачът се казва Янко. Тече проверка по сигнала, който сме получили. Видяхме клиповете. Дружеството не толерира такова поведение от страна на нашите водачи“, обяснява инж. Петър Големехов, началник „Експлоатация“ на „Столичен автотранспорт“.


Той посочи още, че вчера вечерта са разговаряли по телефона с шофьора, като в рамките на днешния ден Янко трябва да даде и писмени обяснения. Водачът на автобуса обаче обяснил в телефонния разговор, че е бил провокиран.

 

„Изискали сме записите от камерите в автобуса. Когато ни ги предоставят, ще ги прегледаме“, посочи още инж. Петър Големехов.







Началникът в „Столичен автотранспорт“ поясни, че в наредбата е посочено, че могат да се качват велосипеди, но в определен часови диапазон. Той посочи също така, че е възможно нормативната база да бъде преразгледана в това отношение.

 

„Наказанието на шофьора ще е според вътрешните правила, но нека не вменяваме предварително вина на водача“, каза още той, като допълни, че трябва да се има предвид, че и самите шофьори често са обект на агресия от страната пътниците.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3881 |21.08.2024 Психиатър: Спорно е кое по-тежко - в психиатрия или в затвор. Условията и в двете са брутални и нечовешки . 15| 2235 |21.08.2024 Асен Василев: Кризата е в това, че домовата книга е празна. Радев вече не е като Луи XIV . 2| 4055 |21.08.2024 Обход на язовирите в Хасковско. Комисията се натъкна на изцяло празни водоеми . 1| 2222 |21.08.2024 Кога ще има ефективна защита? Ужасяващ случай от Търново - бивш затворник отвлече жена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads