Реклама / Ads
1| 3336 |11.11.2022 НОВИНИ

Шофьор на луксозна кола с мигранти опита да блъсне полицай и избяга

.
Източник: БГНЕС
Шофьор на луксозна кола с мигранти опита да блъсне полицай и избяга.
 

Това е станало край София, след като водачът не се е подчинил на патрул на „Пътна полиция”. Водачът е направил опит да блъсне полицай в покрайнините на столицата.

 

При преследване автомобилът катастрофира, а водачът е избягал. В колата са намерени девет мигранти. След гонка с патрулка колата катастрофира, а водачът ѝ е избягал. Преследването е приключила до софийското село Мировяне. Луксозният автомобил е със старозагорска регистрация. Една от предните гуми на автомобила се пука, което предизвиква неговото спиране. 

 

Пред БНТ министър Иван Демерджиев коментира случая: "Колата е преминала през АМ "Тракия", като на места е развивала скорост от 300 км в час. За да избегнат инцидент, служителите на МВР са направили всичко възможно да проследят, обезопасят и изолират автомобила. Колата в крайна сметка е самокатастрофирала близо до София, но с много по-ниска скорост, без пострадали."

 

Шофьорът все още се издирва.

 

Това не е първият случай, в който полицията преследва превозно средство пълно с мигранти. Припомняме, че само преди няколко месеца двама полицаи загинаха при опит да спрат автобус с над 45 мигранти.

 

Преследването е започнало от Малко Търново и е продължило близо 50 километра в посока Бургас. Два екипа на Гранична полиция са направили опит да спрат автобуса, но с висока скорост той навлиза в града.

 

Шофьорът не намалява дори когато навлиза в кръговото кръстовище при булевард "Струга", през който минава целия трафик за Южното Черноморие. В този момент пред него спира патрулният автомобил, в който са били охранителните полицаи Йордан Илиев и Атанас Градев.

 

Целта им е била  да накарат шофьора да спре. Това не става и автобусът буквално помита патрулката, вследствие на което полицаите загиват на място.

 

Групата от 47 нелегални мигранти се е качила в автобуса в землището на село Стоилово. След около 25 км, в района на село Крушевец екип на Гранична полиция се е опитал да спре превозното средство за проверка, но шофьорът продължава и започва преследване. Вторият опит от Гранична полиция е направен край бургаския кв. Крайморие, но също без успех. Така автобусът, пълен с мигранти, стига до Бургас.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3148 |10.11.2022 Николай Радулов: Голямата сума за построяване на граничната ограда е отишла в нечии джобове . 0| 3031 |10.11.2022 Нникола Стоянов: Трудно е служебен кабинет да вземе отношение за политики през следващите години . 1| 3854 |07.11.2022 Пияният и дрогиран шофьор-полицай влиза в затвора . 1| 2882 |07.11.2022 Кьоркютук пиян шофьор се обърна по капак в реката в Хасково и опита да избяга от полицията, закопчаха го

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads