Реклама / Ads
24| 3787 |09.11.2022 НОВИНИ

Шойгу нареди руските войски да се изтеглят от Херсон

.
Сергей Шойгу
Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу, след доклада на командващия войските в Украйна Сергей Суровикин, даде заповед да започне изтеглянето на руските войски от Херсон.
 

„Съгласен съм. Продължете с изтеглянето на войските“, каза Шойгу.

 

Това означава, че руските сили ще се изтеглят изцяло от западния бряг на река Днепър. Освен всичко това е и значителен удар за Русия, тъй като Москва все още е изправена пред украинската контраофанзива.

 

Съобщението дойде малко след като руските медии съобщиха, че заместник-лидерът на Херсон Кирил Стремоусов е загинал в автомобилна катастрофа. Той бе възприеман като една от основните мажоретки на окупацията на Херсон и предупреди само преди шест дни, че е "най-вероятно" руските сили да преминат на източния бряг.

 

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу поръчал изтеглянето на 115- хилядната армия от западната част на р. Днепър, в близост до град Херсон, стана ясно от изявление на министъра.

 
“Започнете да изтеглятe войските и вземете мерки, за да обезпечите сигурността на личния състав, въоръжение и техника зад река Днепър”, заяви командващият руските войски Сергей Суровикин, който по-рано даде доклад на военния министър за обстановката в района.

 

В този доклад се прави  изявление за успехите на руската армия: обстановката в района на "специалната операция" като цяло беше "стабилизирана", бойните възможности на руската групировка уж се увеличиха благодарение на мобилизирани и доброволци, руски войските подновиха настъпателните операции в определени райони.

 

Херсон е единствената от регионалните столици на Украйна, паднала в ръцете на руските сили. Москва превзе града в началото на март и наскоро обяви, че е анексирала Херсонска област, заедно с три други области в Украйна.

 

Отвоюването на града би изпратило съобщение, че войната се обръща в полза на Украйна.

 

Руските сили обаче също бяха под огромен натиск да защитят Херсон.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 12896 |08.11.2022 Кадировци да не изнасилват проруските войници, моли боец от ЛНР . 7| 2944 |04.11.2022 Вероятно руските сили използват ”блокиращи части”, за да стрелят по дезертьори . 15| 4096 |03.11.2022 Руските части от западния бряг на Днепър отстъпват, деморализация в армията . 3| 3307 |01.11.2022 Украински бойци унищожиха жива сила и техника на руските окупационни сили

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads