Реклама / Ads
13| 2875 |08.02.2024 НОВИНИ

Шолц: Трябва да направим всичко възможно, за да предотвратим победата на Русия

.
Германският федерален канцлер Олаф Шолц Източник: БГНЕС
Преди да отпътува за САЩ, германският федерален канцлер Олаф Шолц предупреди, че победата на Русия в Украйна би имала тежки последици, съобщи ДПА.
 

Лидерът излага аргументите си в днешния брой на американския в. "Уолстрийт джърнъл". Шолц настоява съюзниците на Киев да не редуцират военната си подкрепа за нападната страна, която от близо две години насам се съпротивлява срещу мащабната руска инвазия.

 

"Посланието ни е ясно: трябва да направим всичко възможно, за да предотвратим победата на Русия. Ако не го сторим, скоро може да се събудим в един свят, който е станал по-нестабилен, застрашителен и непредсказуем дори отколкото по време на Студената война", алармира той.





"Въпреки подкрепата ни скоро Украйна може да се изправи пред сериозен недостиг на оръжия и снаряди. Някои финансови ангажименти вече са изчерпани, а срокът на други трябва да бъде удължен. Дългосрочните последици и цената, която ще трябва да се плати в случай на неуспех да се спре агресията на (руския президент Владимир) Путин, ще надхвърли всички инвестиции, които правим сега", акцентира канцлерът.

 

Шолц заминава за Вашингтон в момент, в който законодателите републиканци в Конгреса на САЩ блокират отпускането на допълнителна американска помощ за Украйна. Германският лидер вероятно ще се опита да убеди някои от партньорите си в ЕС да подсилят помощта си за Киев, отбелязва ДПА. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5193 |08.02.2024 Земеделците не дават заден, затапиха и автомагистрала "Тракия" до Стара Загора . 1| 2894 |08.02.2024 Репресираните лица вече могат да купуват до 3 години стаж за пенсиониране . 1| 3381 |08.02.2024 Рекорд: Януари, 2024 г., е бил най-топлият януари в историята

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads