Реклама / Ads
2| 2169 |16.07.2024 НОВИНИ

Щабът на НАТО за Украйна ще бъде в германския град Висбаден

.
НАТО
д Висбаден в южна Германия, известен със своите спа центрове и горещи извори, ще приюти щаб на НАТО за Украйна. Алиансът създава команден център в база на американската армия, където ще организира обучения и ще разпределя доставки на оборудване за Украйна. Структурата ще се ръководи от 3-звезден генерал.
 


НАТО казва, че командният център в Германия ще увеличи подкрепата си за Украйна, но няма да направи Алианса страна в конфликта.

Трябва със сигурност да се срещнем с хората, които са произвели и са използвали тези боеприпаси в миналото. Така ще се научим да ги използваме. Познавайки мои другари, които са получили основно обучение в страни от НАТО, знам, че този опит е безценен за тях.
Святослав Юраш – член на украинския парламент от партия „Слуга на народа“

 

Командният център беше обсъждан на срещата на НАТО във Вашингтон, когато бе обявено, че Украйна е на „необратим“ път към членство в организацията.

 

Надяваме се, че това ще вдъхне доверие в подкрепата на НАТО за Украйна, но в същото време всички знаят, включително украинските политици, че вътрешната политика на САЩ ще реши членството на Украйна в НАТО.

По време на срещата САЩ обявиха, че ще разположат ракети с голям обсег в Германия. Русия контрира, че ще даде военен отговор на тази дислокация. Депутат от Зелените, който е член на парламентарната комисия по отбрана, каза пред Euronews, че Германия трябва да се превъоръжи.


„Това е една от реалностите на XXI век. Не е много хубаво, но е необходимо. Би било по-мъдро, ако живеем заедно в мир на тази планета. Но сега това не е така. Затова трябва да се подготвим“, казва Себастиан Шафер – депутат от Зелените.

 

„Реалността е следната: въпреки че получихме всякаква подкрепа, тя не е достатъчна, що се отнася до борбата с военната машина, която Путин хвърля срещу нас“, споделя Святослав Юраш – член на украинския парламент от партия „Слуга на народа“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2299 |16.07.2024 Преизбирането на Тръмп е заплаха за икономиката на еврозоната . 0| 4016 |16.07.2024 Проблем на банка ДСК, потребителите в очакване /обновена/ . 0| 2195 |16.07.2024 Бивш шеф на НАТО: Трябва да се противопоставим на смъртоносния квартет - Китай, Иран, КНДР и Русия . 1| 2377 |16.07.2024 КЗК образува открито производство срещу СO заради проекта за Мемориала пред НДК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads