Реклама / Ads
0| 2983 |09.06.2022 НОВИНИ

Ще измием ли срама? „Лъвовете“ търсят победа в Гибралтар

.
Източник: БГНЕС
Днес националният отбор на България по футбол ще изиграе третия си мач в група 4 от Лига С в Лигата на нациите. „Лъвовете“ гостуват на Гибралтар на стадион „Виктория“ в 21:45 часа. Надеждите на всички са да видим някаква светлина в тунела и да запишем първа победа в актива си срещу отбора, който е считан за абсолютен аутсайдер в групата. Така поне малко може да бъде измит срама от тежката загуба с 2:5 от Грузия в Разград преди няколко дни.
 

Отборът ни тръгна с големи амбиции в турнира, които до момента не оправдава по никакъв начин. Очакванията бяха, че ще се борим за първото място в групата, но на този етап това изглежда почти невъзможно след равенството със Северна Македония (1:1) и загубата от Грузия (2:5). Теоретично нищо не е загубено и "трикольорите" имат време да наваксат изоставането си, но за целта трябва много бързо да видим огромна промяна в играта и себераздаването на отбора. Защото показаното до момента е доста разочароващо.

 

Загубата от Грузия бе истински шок за всички и след нея селекционерът Ясен Петров подаде оставка, която бе приета от БФС. Затова днешната среща ще бъде водена от временния наставник Георги Иванов. Гонзо ще има задачата да вдигне отбора психически и да му вдъхне необходимата увереност. А след това ще се търси и постоянен селекционер.

 

На пръв поглед днешният мач трябва да бъде лесен за България. Гибралтар абсолютно футболно джудже и не би трябвало да притеснява националите ни. Неубедителното представяне на отбора в първите два мача обаче не ни дава основания да бъдем прекалено големи оптимисти, като вече всеки съперник изглежда опасен.

 

Лига на нациите, 3 кръг, Лига С, група 4:

 

ГИБРАЛТАР - БЪЛГАРИЯ

 

Вероятни състави:

 

ГИБРАЛТАР: Коулинг, Джоли, Уайзман, Брито, Торила, Лопеш, Анесли, Оливейро, Уокър, Вларино, Стич

 

БЪЛГАРИЯ: Вуцов, Попов, П. Христов, Чорбаджийски, Недялков, Костадинов, Малинов, Кръстев, Стефанов, Десподов, Минчев

 

Стадион: „Виктория“, Гибралтар

 

Съдия: Петри Вилянен (Финландия)

 

Начало: 21:45 часа

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3094 |09.06.2022 The Guardian: EС скоро маха санкциите срещу любим олигарх на Путин и сестрите му? . 0| 2959 |09.06.2022 Джони Деп на 59 . 0| 5005 |09.06.2022 Финансовото министерство показа къде са 9-те милиарда . 0| 2902 |09.06.2022 „Обединени срещу хаоса“ са лидерите на партиите от вече тройната коалиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads