Реклама / Ads
9| 4046 |16.01.2024 НОВИНИ

"Ще те кача в патрулката и ще те ударя". Пореден сигнал за полицейско насилие

.
Сигнал за системен полицейски тормоз и насилие изпратиха граждани. Сигналът е придружен с кадри от полицейска проверка, съпроводена със заплахи за бой в районното и чупене на носа, предаде bTV. Действието се развива в гоцеделчевското село Вълкосел на 14 януари в 1 ч.
 

Подалият сигнала разказа пред bTV, че заплашваните момчета не са искали да застават пред камера, защото се страхуват от полицая.

 

Момчета са седели на пейка, а полицаят ги е заплашвал с насилие, казват хората, които не искат повече подобно поведение от страна на органите на реда.

Жителите на селото искат да има ред, но не и по този начин с обиди и заплахи.





"Има и други, които са пострадали от въпросния служител на реда, но и те се опасяват да говорят и да подават сигнал. Ние просто искаме това да спре. Смятаме, че е на расова основа се случва всичко, той мрази помаците", каза подалият сигнала мъж.

 

Само един от пострадалите в селото от полицейски произвол реши да застане и да разкаже за насилието, което е претърпял. Момчето живее и работи в Испания.


"Прибирах се от работа. Почти пред нас с едно момче, съсед. Спря патрулка. Единия го познавах, другият излезе и започна да вика. Леко в главата ме удари".

 

"Защо не спираш? Къде отиваш? На какъв се правиш?“. Опитах да му обясня. Не ме разбра или не искаше. Последва заплаха - ако не вляза в патрулката, че ще ми сложи белезници и ще ме бие извън селото някъде", разказва Били Билюков, потърпевш.






Мъжът разказва, че бил ударен веднъж в патрулката. Ударът бил лек и във врата.

 

"Обиждаше ме, заплашваше, че ако ми срещне колата в Гоце Делчев ще имам проблеми, глоби. Може да бъде счупена. Примерно утре нашите ще отидат с тази кола в Гоце Делчев, да ги спрат, да ги плашат. Малко е стресиращо", казва мъжът.

 

"Ходи при хората да ги обижда и да се държи като животно с тях. Малко прекалено ми идва. Може би на расистка основа, не знам".

 

Хората очакват да се вземат мерки за това неадекватно поведение на служителя на реда.

 

В позиция на МВР по случая се казва, че главният секретар разпореди проверка във връзка с твърдения за тормоз от страна на полицейски служител.





"Целта е да се установи истинността на изнесените твърдения за системен тормоз от страна на полицейски служител срещу жители на село Вълкосел, община Гоце Делчев, област Благоевград. В рамките на инициираната от главния секретар на МВР проверка ще бъдат проведени разговори с кмета на Вълкосел и с местното население. В областната дирекция на МВР вече е започнала отделна дисциплинарна проверка. Ръководството на МВР няма да толерира подобно поведение и действия от страна на полицейски служители", пише в позицията на ведомството.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3718 |16.01.2024 Психолог: Всеки си затваря очите при насилие над дете, а има право да сигнализира институциите . 57| 70913 |16.01.2024 Министър Тагарев: България ще бъде втората европейска страна, която ще получи най-съвременната версия на F-16 . 8| 4705 |16.01.2024 Дъщерята на Путин с шокиращи думи на фона на руските престъпления в Украйна. Защо възмути Германия? . 0| 4051 |16.01.2024 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в част от м. Гърдова глава и ж.к. „Лозенец“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads