Реклама / Ads
39| 5628 |07.04.2021 НОВИНИ

„Ще направя това, което трябва да бъде направено“ = „Ще направя това, което Бойко ми каже“

.
Деница Сачева Източник: стопкадър, bTV
„Ще направя това, което трябва да бъде направено“. Така социалният министър в оставка Деница Сачева се опита да отклони въпроса на водещата на предаването „Лице в лице“ по bTV дали би се съгласила да е един от 10-те дежурни депутати, които да подкрепят Слави Трифонов (бел. ред. такава заявка направи днес министър-председателят Бойко Борисов).
 

На практика отговор на въпроса на Ризова почти не дойде, въпреки че водещата опита да го измъкне два пъти. Позицията на Сачева буквално отсъстваше, а отговорът й прозвуча малко като: „Ще направя това, което Бойко ми каже“.

 

Много ясно днес от ГЕРБ били отправили послание:

 

„Страната има нужда стабилно управление. Идеята за нови предсрочни избори ще вкара страната в хаос, въпреки това сме готови да ги направим, но предупреждаваме, че ни очакват много сериозни решения. Ако някой иска да вкарва страната в хаос, това не можем да бъдем ние“, заяви Сачева.

 

„Ние сме партията, която спечели тези избори, при това със значителна преднина пред всички наши опоненти. Наша отговорност е да предложим правителство и да намерим формулата, за да бъде одобрено то. Ще предложим редовно правителство, с които ще потвърдим подкрепа от парламентарно представените партии. Ако не получим такава, ще върнем мандата“, обяви социалният министър в оставка. Конкретни имена не били обсъждани, но в ГЕРБ имало страхотно много лица, които могат да заемат въпросните позиции.

 

„Г-н Борисов заяви нееднократно, че е готов да се оттегли и да бъде само председател на партията. Не е сигурно, че предложеният премиер ще бъде той“, заяви тя.

 

„Няма никакви преговори с ДПС и няма почва за спекулации“, защити се Сачева.

 

Министърката продължи да плаши с безпаричие и финансови кризи ако ГЕРБ не били на власт. Г-жо Сачева, сякаш досега всичко ни беше „цветя и рози“?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3311 |07.04.2021 Анализатори: Това, че Борисов е пръв, не значи, че е спечелил . 3| 3256 |06.04.2021 Стоил Цицелков: Известни сме по света с това, че можем да наруши основно гражданско право . 19| 6348 |06.04.2021 Пиар експерти: ГЕРБ подцениха това, което се случи последната година . 19| 4406 |04.04.2021 Андрей Слабаков: БСП е по-добре да си направят харакири след тези резултати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads