Реклама / Ads
16| 3374 |23.11.2022 НОВИНИ

ДБ и ПП ще предложат кабинет на малцинството /видео/

.
Източник: БГНЕС
Кабинет на малцинството ще предложат от “Продължаваме Промяната” и “Демократична България”. Двете партии дадоха съвместно изявление в кулоарите на парламента, в което заявиха готовност да работят, заедно за кабинет с ясна визия и план, ако се стигне до връчване на втория мандат. 
 

"България стои в политически вакуум. Тук сме заедно - ПП и ДБ, за да кажем, че не може да продължаваме по този начин. Българският народ очаква план, визия, правителство. Имаме готовност, ако вторият мандат дойде при нас, заедно да работим за формирането на правителство на малцинството с ясна визия, ясна стратегия, ясен план, като трябва да има и определени гаранции, а парламентът да покаже, че е способен да работи в такъв формат", заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков.

 

Пет приоритета стоят пред двете партии - влизане в Шенген и еврозоната, стартиране на Плана за възстановяване и устойчивост, извършване на съдебна реформа, преодоляване на големите социални разделения, освобождаване на бизнеса от натиск и рекет. 

 

ПП и ДБ ще настояват БСП да оттегли предложенията си за промени в Изборния кодекс, с които се връща хартиената бюлетина.  Ще внесат и предложения за промени, които ограничават правомощията на главния прокурор, както и законопроект за КПКОНПИ. 

 

Асен Василев от “Продължаваме Промяната” заяви, че ПП и ДБ са амбицирани всички тези промени да бъдат приети преди коледните празници и добави, че 

"ГЕРБ са импотентни" и не могат да съставят кабинет. 

 

"Вече минаха близо два месеца от изборите. Единственото нещо, което ГЕРБ направи дотук, е да избере г-н Рашидов за председател на Народното събрание и да изкара хората на улицата, когато хартиената коалиция се опита да открадне честния вот на българите през нощта", обяви съпредседателят на ПП Кирил Петков. 

 

Христо Иванов от ДБ призна, че кабинет на малцинството е най-лошата опция.

“Затова ние сме призовавали и досега, че трябва много внимателно да се огледа какво всъщност може да се направи. Днес сме щастливи да кажем, че този процес може да започне", каза Христо Иванов. 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6882 |22.11.2022 Арман Бабикян: От два месеца служебният кабинет ни спасяват от гладната зима, която не идва . 16| 4453 |17.11.2022 Нинова отвръща на удара: ПП и ДБ истерично провалят възможността за нов кабинет . 8| 11431 |17.11.2022 Мутафчиев скочи на Минеков: Не виждате агентите в своя кабинет, а коментирате назначенията в Народния . 1| 2775 |15.11.2022 Атанас Пеканов: Първото плащане от ПВУ беше успех на служебния кабинет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads