Реклама / Ads
3| 2173 |30.09.2024 НОВИНИ

Ще въведат ли винетка за Софийския околовръстен път

.
Околовръстен път
Столична община отказва да подпише споразумение за поддържане на участъците от републиканската пътна мрежа, които са в границите ѝ
 

В събота от Агенция „Пътна инфраструктура“ предупредиха, че може да се стигне до въвеждането на винетки за преминаване по Софийския околовръстен път. Причината - задължения по договор за поддръжката на републиканската пътна мрежа.

 

АПИ отправят и критики към Столичната община, че пет месеца не се решава проблемът с надлеза при бул. „България“. От своя страна кметът Васил Терзиев обвини, че държавни институции се използват за политически цели.

 

„Въвеждането на винетки е хипотеза. Надявам се, съвместно със Столичната община да решим този проблем възможно най-бързо и да подпишем споразумение за тези винетки“, заяви председателят на УС на АПИ Йордан Вълчев пред Нова телевизия.

 

Причината за острия тон между институциите, по думите на Вълчев, е отказът на СО да подпише споразумение за поддържане на участъците от републиканската пътна мрежа, които са в границите ѝ. „А има такова подписано, например, с Община Варна“, поясни той.


Заместник-кметът по финанси и здравеопазване Иван Василев заяви, че за използването на републиканската пътна мрежа на територията на Столичната община не се дължат винетки. „Общината в момента има сключено споразумение за текуща поддръжка на републиканската пътна мрежа. Предприели сме необходимите действия по обследване на състоянието на моста“, каза зам.-кметът.

„Изключването на таксите важи за урбанизирана територия, а СО има пътища, които са извън нея“, отвърна Вълчев.

 

Зам.-кметът по финанси и здравеопазване Иван Василев отбеляза стъпките, които следват, за да се укрепи надлезът при бул. „България“. Той уточни, че до средата на октомври съоръжението ще бъде ремонтирано и готово.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2159 |30.09.2024 Експертът Иван Анчев: Хизбула е в пореден тежък нокдаун . 3| 5822 |30.09.2024 Протест в София: Жителите на "Симеоновско шосе" искат решение на задръстванията . 0| 2532 |30.09.2024 Почина кънтри легендата Крис Кристофърсън . 5| 2179 |30.09.2024 Крайнодясната Марин Льо Пен се изправя пред съда по обвинения в присвояване на средства от ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads