Реклама / Ads
0| 2333 |23.06.2024 НОВИНИ

Швейцария преследва трето поредно излизане от групите на Европейско първенство

.
Източник: БГНЕС
Тази вечер от 22:00 часа българско време "кръстоносците" играят с домакина на Евро 2024 Германия.
 

Последните два мача от група А на  Евро 2024 ще се изиграят в неделя. Шотландия излиза срещу Унгария, а Швейцария се изправя срещу Германия. И двете срещи са от 22:00 часа българско време.

 

Домакинът на турнира Германия вече подпечата мястото си на 1/8-финалите с шест точки от два мача, след като победи Унгария с 2:0 и Шотландия с 5:1. Сега на пътя им излиза Швейцария, който към момента заема втората позиция. „Часовникарите“ са с четири точки и имат голям шанс да последват Бундестима към фазата на елиминациите. Тимът на Мурат Якин направи равенство 1:1 срещу Шотландия по-рано през седмицата, което означава, че още едно такова срещу Германия би му свършило работа да запази втората си позиция. Дори да загубят, остава голяма вероятността „кръстоносците“ да завършат като един от най-добрите трети отбори.

 

Швейцария се класира за фазите на елиминациите на Европейското първенство във всеки от последните два турнира.





В другия мач от групата Шотландия и Унгария излизат един срещу. Само чудо може да измести Швейцария от второто място, което също дава право на класиране за директните елиминации.

 

Тимът на Шотландия започна зле надпреварата и след като бе неузнаваем срещу Германия, претърпя крушение. Във втората си среща срещу „кръстоносците“ шотландците живнаха и измъкнаха равенство, което запази шансовете им да излязат от групата. Това обаче може да се случи единствено при успех над Унгария, който най-вероятно ще позволи на шотландците да попаднат сред четирите най-добри трети отбора в групите, докато двете поражения не са най-голямата беда за Унгария, тъй като тимът има и най-лошата голова разлика от всички, които са играли по два мача до този момент, и дори победа на футболистите на Марко Роси може да не стигне, за да се класират за осминафиналите като един от четирите най-добри трети отбори в групите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2514 |23.06.2024 Защо започнаха да таксуват малките торбички? . 56| 6170 |23.06.2024 Фирми печелят милиони от айрян без кисело мляко. Законът ги прикрива, а българите плащат! . 1| 2302 |23.06.2024 Трагедия в Стара планина: Турист е загинал след падане от 15 метра височина . 0| 2218 |23.06.2024 Хиляди се събраха в Тел Авив за рождения ден на заложничка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads