Реклама / Ads
39| 6332 |07.03.2014 НОВИНИ

Сидеров иска оставката на Вигенин заради пътуването му до Украйна

.
Имал съм достатъчно информация и причини, за да направя това посещение в Украйна. Убеден съм, че постъпихме правилно, така външният министър Кристиан Вигенин отговори на упреците, че е посетил Киев.
 

 

Към днешна дата българите там не са застрашени, но това не означава, че няма да се случи в бъдеше. Затова България трябва да направи послание, че новата власт е длъжна да се ангажира със сигурността в страната, заяви Вигенин в „Панорама”.  

 

Украйна беше поставена в абсурд. Хората се избиваха по улиците. Но сега има друг проблем – военната намеса на Русия в Крим. Надявам се да се върнем на полето на разума. Недопустимо е да има военни действия от какъвто и да е характер тук, в Черно море, коментира Вигенин.

 

България ще пострада. Ще има краткосрочни и средносрочни последици. Може да ги усетим още през лятото, като загубим руски туристи, предупреди външният министър.

 

Волен Сидеров, който също бе гост на предаването, упрекна Вигенин за посещението му в Украйна. „Посещението в Украйна не беше съгласувано, а беше солова акция. Това беше задкулисно посещение. За това нещо се подава оставка. От кога Вигенин си е сменил възгледите и отива да легитимира властта в Укрйна. Там е извършен държавен преврат с тероризъм”, заяви Сидеров.

 

Щеше да бъде недостойно, ако не бях направил това посещение. Тогава трябваше да ми се иска оставката, отговори Вигенин.

 

 „Преди отговора на Венецианската комисия как може да отиде и да легитимира властта”, продължи да атакува националистът.

 

По думите му под дулото на оръжията е сформирано новото правителство в Украйна. Снайперистите там са изпратени отвън. Финансирани са от САЩ. Трябва да се осъди външната намеса на САЩ, зове Сидеров.

 

Той обвини Вигенин, че се е поставил в услуга на Америка, както правил външният министър в правителството на ГЕРБ Николай Младенов.  Защо се правят на опоненти ГЕРБ и БСП в това отношение като мислят по един и същи начин, попита той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5390 |06.03.2014 Я. Куюмджиев: Исканията за увеличение на тока са нереални и несериозни . 67| 6937 |05.03.2014 Сидеров громи ГЕРБ заради "Кремиковци", интересували ги клиентелистки поръчки . 31| 5180 |04.03.2014 Бареков поиска от ГЕРБ пълна проверка на президента . 33| 6791 |04.03.2014 ДПС искат задължителен майчин език в училище

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads