Реклама / Ads
5| 15056 |25.09.2020 ЪNDERGROUND

Сигнал до Гешев за опити да се открадне от КТБ АД единственото в Югоизточна Европа находище на гипс в с. Кошава

.
Сигналът до Главния прокурор на Република България Иван Гешев е подписан от Георги Христов и Георги Зяпков и е срещу действията и бездействията на синдиците на КТБ, както и на членовете на УС на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, по отношение на опити за увреждане на масата на несъстоятелността на ГИПС АД, съответно – на масата на несъстоятелността на КТБ АД.
 

Сигналът сочи конкретни действия и бездействия на лица от мениджмънта на ГИПС АД, както и на свързани с това дружество лица и търговски дружества, а също така и на лица и дружества, явяващи се или представляващи „кредитори“ на същото дружество, оплетено в престъпни схеми.


.

Лицата са до болка познати – почти до един свидетели на Специализираната прокуратура по т.нар. „Мегадело КТБ“, начело с Бисер Андонов Лазов.


Под носа на синдиците на КТБ АД като „най-голям кредитор“ на ГИПС АД удобно се е наместило дружеството „Гипс Кошава майнинг“ ЕООД, което дружество е с капитал 1 000 лева и засега е дъщерно дружество на едноличния си собственик - „ГИПС КОШАВА“ АД, собственост от своя страна на три физически лица – преобладаваща част от тях от мениджмънта на ГИПС АД, последното дружество - очевидно умишлено докарано до фалит от самите тях.


Описаното в сигнала вземане на „Гипс Кошава майнинг“ ЕООД срещу ГИПС АД от списъка на кредиторите с предявени приети вземания по чл.685, ал.1 от ТЗ възлиза на абсурдните и приети безкритично от синдика Любен Иванов - 86 574 104,38 лева.


Подписалите сигнала призовават за внимателно и акуратно запознаване с всички изложени факти и обстоятелства, с всички приложени към сигнала документи, за задълбочен анализ на записите в Търговския регистър и обявените документи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 12839 |13.07.2020 Божков: Скандиращите „Мафия!“ обвиняват Борисов и Гешев в забавяне разследването между подкупни държавници и олигарси . 44| 16142 |17.06.2020 Васил Божков: Прокуратурата бездейства за предадените на Горанов и Борисов 67 млн., Гешев демонстрира зависимост от хунтата . 7| 27892 |18.12.2019 Питат Иван Гешев за опитите на две фирми да приберат 12 млн. лв от затворената КТБ . 5| 11946 |19.11.2019 Лекари сигнализираха спецпрокуратурата: Министър и негови хора обричат на смърт онкоболни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads