Реклама / Ads
2| 6455 |20.06.2017 НОВИНИ

В. Симеонов арогантен: Дарих 14 000 лв. на военните за огледа на оградата с вертолет

.
Източник: БГНЕС
България пази добре периметъра с Турция и е на първо място в ЕС по ограничаване броя на преминаващите мигранти. ”Огледът на оградата бе извършен с хеликоптер и струва 14 000 лева. Аз дарих тези пари на Министерството на отбраната, въпреки че това беше държавна инспекция, даже дадох малко повече пари, да има за едно кафе на хората”,
 
Това каза вицепремиерът Валери Симеонов. По думите му тези пари са лични негови средства и ги дал, защото военното министерство му е симпатично."Аз съм състоятелен човек, това не са от субсидия, не са фирмени пари. собственик съм на фирми, в които работят около 300 души", допълни Симеонов.

Валери Симеонов уведоми червения депутат Елена Йончева да очаква "интересен диалог с институциите" относно разкритията за оградата по българо-турската граница.

"Извършва се организирана кампания за клевета спрямо някои хора", обясни Симеонов във връзка със сигналите на Елена Йончева за корупционни схеми при изграждането на възпрепятстващото съоръжение по границата ни с Турция.

Симеонов е категоричен, че такива схеми няма. По думите му има 2-3 километра от оградата, които се изграждат в момента.

Като вицепремиер той коментира пред bTV и проблема с алкохолния туризъм в България. Слънчев бряг е национален курорт и в него след 24 часа трябва да има възможност хората да си почиват. Според него, статистиката показва увеличаване на туристите през последните 12 години, но запазване нивото на приходите. Това означава, че от повече хора се получават по-малкко пари за бизнеса.

„Ясно е, че не може за един сезон, Слънчев бряг да стане нормален курорт с три звезди. Само така ще се увеличат и приходите за държавата от туризма”, допълни вицепремиерът.

Валери Симеонов каза, че тълпите пияни чужденци отвращават другите почиващи и обясни, че това ще бъде спряно. „Един туроператор развежда тълпите да пият алкохол с неизвестно съдържание, а страдат всички останали хора. Наливат им в кофички водка, уиски, коняк и какво ли още не, при това силно разредени”, разказа още вицепремиерът.

Той смята,че така наречените „преместваеми обекти” на плажа са истински Содом и Гомор и те съсипват туризма, нарушава тишината и прогонва истинските туристи. „Бар-кроловете се спират, те нарушават обществения ред. За това има специална клауза в договорите на туроператорите и ще я приложим”, посочи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5006 |15.06.2017 Симеонов се качва на хеликоптер да инспектира границата . 2| 6944 |14.06.2017 Марешки: Борисов си играе на пиар със Сидеров и Симеонов за можоритарния вот . 1| 5953 |08.06.2017 Симеонов обвини губернатори за скандала с границата . 10| 27559 |09.06.2017 Б. Бонев размазва ”недоразумението” В. Симеонов за оградата, Колтуклиева го упреква в бруталност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads