Реклама / Ads
3| 6351 |13.08.2017 НОВИНИ

Валери Симеонов обяви медиите, дали гласност на скандалите в Слънчев бряг за ”обвързани с престъпния свят”

.
Вицепремиерът Валери Симеонов написа прочувствено изявление, след като в социалните мрежи и в много медии бе дадена широка гласност на скандалите този уикенд в Слънчев бряг, с негово лично активно участие.
Нощните акции на институциите в няколко заведения не са нещо лошо, но трябва да са постоянни, а не кампанийни и когато на вицепремиера му хрумне да демонстрира твърдост срещу някои от най-отвратителните страни на родния туристически продукт.

В този смисъл обвиненията му, че медиите, които дадоха думата на очевидци и несъгласни с неговите действия са "свързани с подземния свят" изглеждат меко казано нелепи. Добре е Симеонов да знае, че работа на медиите е да информират и ако това не му харесва, нека отиде в държави, където има 100% контрол върху тях. Не че у нас контролът е малък, но не е стопроцентов.

По същата логика и ние би следвало да обявим акциите на Симеонов за "съмнителни и обвързани" с определени бизнес-интереси, щом се провеждат епизодично, в определени заведения и то само в един курорт по Черноморието. За разнообразие и демонстрация на безпристрастност той би могъл да се откъсне от любимия Слънчев бряг и да отиде да види как са нещата в Златни пясъци или на Албена.

А и неговите думи за "конфискация", задържането на професионалисти, които си изкарват хляба с работа по заведенията и конфискуването на смешни суми, обявени като "оборот на дискотеката за една нощ" със сигурност ще придобият съвсем друг смисъл при едно съдебно дело срещу него и неговите действия. Така че нека оставим патоса и пиара настрана и да се заемем с проблемите на туризма, ако наистина искаме да ги решаваме. Другото е празен шум за нищо.

Ето и изявлението на Валери Симеонов:

"Тази нощ държавата влезе в ролята си и в "Бедруум" – открита дискотека, работеща в противоречие с редица разпоредби на закона и тероризираща целия залив от години.

При първата проверка беше иззета апаратура и изцяло спряно озвучаването. При втората проверка, около 04:00, отново беше спряно озвучаването, с което държавата показа воля и способност да наложи ефективно закона.

Законът и наредбите на Община Несебър забраняват каквото и да било озвучаване в открити заведения след 24:00 ч.

Проверките в центъра на Слънчев бряг показаха по-задоволителна картина от предната нощ, което свидетелства за резултатност от действията на институциите.

Рецидивистите от "Оксижен" отново тормозеха района с високи децибели, но и новият им комплект апаратура беше конфискуван и се възцари тишина.

Що се отнася до обвиненията, че се фокусираме само върху шума, добре е всички да знаят, че две поредни вечери от касата на "Оксижен" се конфискува целият оборот по около 8 000 лева на нощ, налагат се актове по трудовия кодекс, закона за акцизи, данъци и складове, и други.

Все актове, които водят до сериозни санкции за собствениците. За пореден път се видя, че когато има политическа подкрепа, полицията може да си свърши работата безупречно – похвала заслужават специалните полицейски сили, командировани от Пловдив и колегите им от ОД на МВР Бургас.

Контролът на държавата върху заведенията и другите търговски обекти в Слънчев бряг и Черноморието ще стане еженощен до края на сезона.

Крайно време е туристическите дейности в България да влязат в рамките на закона, а след началото на следващата пленарна сесия на Народното събрание, да прокараме подготвените промени в законодателството, които да спрат терора на тарикатите над нормалните хора.

И не на последно място – следете внимателно кои медии - коя страна ще заемат в битката за налагане на закона. Обвързаностите на подземния свят и престъпниците не свършват само до дискотеките в Слънчев бряг – те оплитат политици, хора от всички власти, редактори и журналисти в медиите."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4816 |13.08.2017 Диджей Станчо: Патриот съм, но моят патриотизъм е различен от този на Валери Симеонов . 5| 8257 |13.08.2017 В ”Бедрум” посрещнаха Валери Симеонов с викове ”Оставка” и ”Селяни” (Видео) . 6| 5106 |12.08.2017 Валери Симеонов арестува диджей заради силна музика на Слънчака . 4| 4774 |12.08.2017 Борисов обяви: Тол системата може да стане и държавна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads