Реклама / Ads
15| 10453 |19.07.2018 ПОЛИТИКА

В. Симеонов: Може да има нови избори, БСП и ДПС да дойдат на власт

.
Валери Симеонов Източник: БГНЕС
Вицепремиерът Валери Симеонов допусна възможността за нови избори и връщане на БСП и ДПС на власт. ”БСП и ДПС да вземат властта. Може и дотам да се стигне, въпреки че няма да е добре на държавата”, добави той.
 

Вицепремиерът коментира пред ON AIR сътресенията в "Обединени патриоти' и в коалицията с ГЕРБ.

 

Причина за това станаха промени в закона за приватизацията, подкрепени от ГЕРБ, "Атака" и ВМРО, чрез които според НФСБ се опрощават 58 млн. дългове на Кирил Домусчиев. По-рано днес лидерът на "Атака" Волен Сидеров попита през медиите Симеонов защо работи за връщане на БСП и ДПС на власт.

 

Симеонов коментира и думите на вицепремиера Красимир Каракачанов, според когото лидерът на НФСБ е уморен преди ваканцията и затова заплашва да развали коалицията. "Въздържам се давам оценки от оценки на коалиционните ми партньори, ако те го правят, си е за тяхна сметка. Красимир Каракачанов е доста по-малък от мен, за да ми дава оценки дали съм уморен, или не съм. Мога да го опъна министъра на отбраната на 100 метра гладко бягане, да видим кой е по-уморен... Или на популярните набирания на лост. Бих му предложил, пък после ще говорим кой е по-уморен. Ще го скъсам на гладко бягане", заяви Симеонов.

 

Той все пак не отговори дали НФСБ ще напусне коалицията, защото това било въпрос на колективно решение.

 

Симеонов коментира и кризата с чумата по овцете и козите. Според него мерките за недопускане на разпространение на заразата са се забавили:  "Всеки се опитва да вади някакви политически дивиденти от тази епидемия. Трябваше много по-рано да се сложат постове. Полицията да постанови пропусквателен режим, дезинфекция. Гледаме безумни сцени - хора със защитни дрехи от санитарните служби и край тях хора с работно облекло. Обикалят, викат, с камери снимат. Безумие е това", каза Симеонов.

 

Той разкритикува и уволненията в земеделското министерство, предприети от премиера Бойко Борисов: "За какво бяха тези уволнения? Тази чума може да засегне цяла България", заяви Симеонов.

 

"По този начин не може да се управлява държавата. Когато улицата, протестите и телевизиите диктуват дневния ред на обществото, значи има нещо сбъркано в управлението. Масуд и Терез, кравата Пенка и козичките на баба Дора ми идват малко много", заяви Симеонов.

 

За пореден път той нападна и министъра на туризма Николина Ангелкова:

"В себе си съм убеден, сравнявайки шумовата среда миналата и тази година, че има ефект. Основните нарушители бяха предприели много сериозни мерки по обезшумяването. Аз съм вицепремиер и последният с който ще се координирам е Николина Ангелкова", заяви Симеонов.

 

И за кой ли път повтори, че тя осигурява чадър на определени заведения по Черноморието.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6169 |07.07.2018 Румен Христов е новият председател на СДС . 1| 7210 |09.05.2018 Горанов провали решението за нови изтребители и бойни машини . 1| 5972 |22.04.2018 Валутният фонд въвежда нови регламенти срещу корупцията от 1 юли . 5| 11132 |12.04.2018 Първан Симеонов: Обществото набира злост срещу политическия елит

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads