Реклама / Ads
8| 3909 |20.10.2020 НОВИНИ

Д-р Симидчиев: Бройката на новозаразените е притеснителна

.
Д-р Александър Симидчиев:
Притеснителна е общата бройка на новозаразените с коронавирус. Основната част от тях е в училищата.
 

 Това заяви д-р Александър Симидчиев по Нова тв.

 

"От февруари месец до момента опознахме много повече вируса", каза той.

 

„Носенето на маски може да намали до 30% честотата на новозаразените. Това са изводите на анализ, направен в Канада от българин. Мерките, които има, са достатъчни. Трябва да бъдем разумни, за да ги спазваме, тъй като това ще позволи да намалим скоростта на разпространение”, поясни експертът.

 

„Нека се концентрираме върху нещата, които можем да променим. Дали е лабораторен вирус, или не, не можем да го променим. Можем да променим нашето поведение – да ходим повече с маски, да спазваме дистанция и да си мием повече ръцете. Тези неща са в рамките на това, което всеки един от нас може да направи. Вместо да говорим за неща, за които не знаем или не можем да променим”, апелира пулмологът.

 

"Има много фактори, които влияят към така наречения придобит имунитет. Против съм към въвеждането на допълнителни медикаменти, ако не знаем какво се случва", коментира докторът. По думите му вирусът може да има асимптомно протичане, както и много сериозни симптоми, каза той.

 

„За огромно съжаление вече имаме четирицифрена бройка на новооткрити. Добрата новина е, че процентът от тези, които влизат в болница от тази бройка, е по-нисък, тъй като основната част на разпространението е през училищата, където има по-млади хора. Общата бройка обаче е много притеснителна. ”, каза още Симидчиев.

 

Той сподели, че в МВР болница обстановката е по-спокойна, тъй като лечебното заведение е ведомствено.

 

„От февруари досега опознахме по-добре вируса. Имаме протоколи, с които го лекуваме много по-ефективно, поради което, въпреки че има повече бройки, част от хората не стигат до болници. Трябва ни повече време, за да изследваме и въздействието на новите медикаменти и ваксините, за които се надяваме да могат да работят”, добави д-р Симидчиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4562 |19.10.2020 395 са новозаразените с корoнавирус при 1581 теста. Въвеждат се ограничения в Италия . 15| 4903 |09.10.2020 Доц. Кунчев за COVID-19: Бройката на заразените у нас ще расте . 2| 4480 |07.10.2020 Д-р Александър Симидчиев: Все още не можем да говорим за по-сериозни мерки срещу COVID-19 . 6| 5029 |18.09.2020 Д-р Симидчиев: Няма да имаме тежко боледуващи ученици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads