Реклама / Ads
3| 2657 |16.08.2023 НОВИНИ

Синдикат “Образование” иска въвеждането на оценка за дисциплина заради агресията в обществото

.
Синдикат “Образование” иска оценка за дисциплина заради агресията в обществото Източник: БГНЕС
От синдикат „Образование“ излязоха с позиция заради агресията в обществото. Той предлага мерки, които да бъдат приложени в системата на средното образование.
 

Ето какви са те:

 

Да се спазва безусловно училищния правилник, регламентиран в задължителен договор, който всеки родител подписва с образователната институция.

 

Да се ситуират инструменти за училището – административни и финансови, за ученици и родители, които не спазват ЗПУО и училищния правилник.

 

Да се въведе оценка за дисциплина на българските ученици.

 

Да се забрани нерегламентираната комуникация между родител и учител.

 

Да се спре с политическата и административна подкрепа на всички български институции към всеки родител написал жалба срещу образователна институция.

 

Да се инициира обществен дебат, в който да се потърси консенсус по повод възпитанието на учениците в посока нулева толерантност към ученици, които налагат агресия към ученици, учители, родители и обществени институции.
 

“България днес е обхваната от последствията на моралната разруха от последните десетилетия. Крахът на традиционните ценности руши имунната система на гражданското общество. Налагания с години култ на мутрите и чалга културата, разбива традиционните християнски добродетели. Вече десетилетия неограничената и обхваната от порока свобода манифестира в българското общество, медии и училище. И взима своите жертви – нашите деца и пораснали ученици“, коментират от синдиката.

 
В позицията си посочват още, че примерите за насилие над деца и учители са безброй. “За всеки критично мислещ е очевидно, че това се случва пред бездействащите погледи на държавните институции, демонстриращи апатия и малодушие към войнстващите родителски напъни за намеса в управлението на българското образование. Отрицателните последствия от този поощряван от МОН, РУО и Общинските институции флирт с родителските активи, е повече от очевиден“, пишат от синдикат “Образование”.

 

Те дават и пример с последния жесток случай над Дебора Михайлова, която бе нарязана с макетен нож и бе обръсната от нападателя си. Според тях това е еманация на насилието, станало традиционно в българското общество и институции, в които няма никакви санкции за учениците – агресори и родителите – без родителско призвание.

 

От синдиката завършват с това, че вече няма време за чакане и е необходимо да бъдат взети ефективни мерки – не само в общото антиагресивно законодателство на всички български институции, но и в мисленето на цялото ни общество.
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5234 |15.08.2023 Кметът на столичния ”Средец” Трайчо Трайков поиска ограда и вдигане на палатките пред МОЧА . 3| 13639 |15.08.2023 Сарафов бесен на следовател, спипан да кара с алкохол в кръвта, иска отстраняването му . 0| 2608 |15.08.2023 Синдикатите и ръководството на НОИ си стиснаха ръцете: Заплатите скачат с над 30% . 6| 2692 |15.08.2023 Тагарев за предупредителния огън по кораб в Черно море: Русия иска да предотврати износа на зърно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads