Реклама / Ads
24| 5845 |14.10.2020 НОВИНИ

Синдикатът на МВР готви протест в началото на следващата седмица

.
Валентин Попов
Трудно е да се каже каква е средната заплата на униформените, но стартовата заплата на полицай или пожарникар, тези които виждате на улицата, е 900 лв. заплата и 120 лв. порцион. До сега няма официален разговор и официална информация за намерения за повишаване на възнагражденията на всички служители в структурите на МВР.
 

Това заяви Валентин Попов, председателя на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР в предаването "Лице в лице" по бТВ.  Днес стана ясно, че униформените са обявили намерение за протести с искане за повишаване на възнагражденията им. Припомняме, че правителството взе решение с 30% да се увеличат възнагражденията в по-голяма част от структурите на държавната администрация.

 

На въпрос какво означава „протестна готовност“ и какъв срокът в която ще са ясни действията синдикалистът обясни, че нямат конкретен срок. По думите му униформените са изчакали достатъчно и вероятно протестите могат да започнат в началото на следващата седмица.

 

Много колеги бяха наградени с парични награди, но това са индивидуални награди. Общо около 15 – 16 000 служители. Наградите са между 300-650 лв. Между тези наградени няма нито един пожарникар.

 

"Мога да говоря в проценти и в цифри какво увеличение можем да искаме, но не е добре да го правя преди да са започнали каквито и да било разговори.", бе категоричен Попов.

 

По думите му има униформени с положителни тестове за COVID-19 има и заболели сред тях, но не може да се каже, че те са много на фона на цялата численост на служителите във ведомството.

 

Оценката на Валентин Попов за действията на униформените по време на протестите е категорично положителна. 

 

"Не мога да коментирам случая със сгрешения адрес и акцията на ГДБОП, не съм наясно. Изключително неприятно е.", каза Попов в отговор на въпрос за скандалния случай.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 10998 |14.10.2020 Студентите от СУ излизат на протест с искане на оставките на Борисов и Гешев . 24| 8501 |13.10.2020 Le Monde: Протестите в България срещу “диктатурата на мафията” не спират . 1| 6279 |13.10.2020 Българите в Канада в клип за протестите споделят ” Коя е моята България” /видео/ . 35| 8712 |12.10.2020 Ден 96! Протестиращи предложиха Пеевски, Гешев и Борисов да гостуват заедно в ”Панорама”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads