Реклама / Ads
30| 4579 |04.09.2014 НОВИНИ

Синдикати: Да се въведе цена на тока за бедни и богати

.
Президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че синдикатът ще подкрепи актуализация на бюджета. Те обаче искат и пари за забавени заплати в редица държавни предприятия. Димитров предупреди, че на прага на учебната година и учителите са застрашени.
 
Вземането на тези 19 млн. лв. от министерството блокира редица ключови програми и там твърдението е, че от 1-ви октомври трябва да бъдат осигурени допълнително поне 10 млн. лв. за осигуряване на изплащането на увеличението от 1-ви януари на минималната работна заплата, което засяга непедагогическия персонал, което в момента не е гарантирано, коментира президентът на КНСБ.

Предложението на синдиката е да се въведе цена на тока за бедни и богати.

Пламен Димитров обясни: 20 процента от домакинствата в България консумират 80 процента от цялата ел. енергия, която отива при домакинства. Това са богатите домакинства - и топлите басейни сигурно, и какво ли не. За тях не виждам никакъв проблем да има доста по-висока цена на ел. енергията, а за останалите 80 процента, които са енергобедни и които не може да подпомагаме очевидно с пари от МТСП, защото няма да стигнат парите, да бъде въведена или запазена сегашната цена на ел. енергията.

Президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев лаконично констатира: Аз лично с удоволствие бих потърсил отговорност на видния депесар Петър Чобанов.

Правителството, според премиера, се ползва с високото доверие извън страната. Показателен е фактът, че подписването на партньорското споразумение за новия програмен период е направено веднага след неговото встъпване. Ако се усвоят планираните до 2020-а година европари, се очаква жизненото равнище у нас да се повиши с 38 процента. Близнашки подчерта, че правителството работи с ясното съзнание, че основната цел е подготовката на изборите и осигуряването на спокойствие. В този контекст се правят и смените на областните управители, коментира Тренчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 4996 |03.09.2014 EVN поиска 17,9% увеличение на цената на тока от 1 октомври . 1| 4437 |02.09.2014 ЧЕЗ призовава за справедлив дял в крайната цена на електроенергията . 22| 4879 |02.09.2014 Уверения: Нямало начин да се повтори костинбродският сценарий . 9| 5320 |26.08.2014 Щонов: Плавно трябва да се увеличи цената на тока

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads