Реклама / Ads
53| 6821 |28.07.2023 НОВИНИ

„Сини“ ултраси като нищо са крещяли „Тук е България“ и „Цигани“ в Скопие. Знаем си ги, нали?

.
Полицаи в Скопие се готвят за срещу с български ултраси... Източник: БНТ
Телевизии и други медии втори ден ни заливат с кресчендо фрагменти от репортажи, коментари, снимки и мнения за скандалите в Северна Македония покрай мача на ФК „Левски“ с местния „Шкупи“ от Лигата на конференциите. Там били арестувани 17 български фенове на „сините“, един попадна в болница с рани от нож, а двама май все още са задържани.
 

Всичко това е неприятно, то се знае.

 

Но… Българското външно министерство изрази недоволство от случилото се. Страна заеха и политици, осъждайки действията на македонските власти. Обвиниха ги, че това е продължение на агресивната политика спрямо България.

 

Македонски медии обаче твърдят, родните фенове крещяли пред стадиона и в него „Това е България“ и „Цигани“. Дали изключваме от буйната ни агитка някои екземпляри да се ревали точно подобни неща? Не сме ли виждали, чували и търпели изстъпленията на хора не само от „сините“ привърженици, които с охота влизат в ръкопашни схватки помежду си, а не рядко и с полицията. Не използват ли български партии и управници футболни агитки за активиране на протести или за контрапротести?

 

Не бяха ли забелязани лица от известната „София-Запад“ в сблъсъци и провокации по време на протестите през 2020 г.?

 

Не участваха ли български футболни ултраси в кървави сбивания в Словакия?  А в Гърция?

 

Защо веднага сме склонни да наричаме нашите жертви, а другите виновни за всичко?

Забравихте ли, че УЕФА наказа България заради расистки скандал по време на мача с Англия през 2019 г., когато англичаните ни отвяха с 6:0?

 

Нима не знаем, че публиката на стадионите ни е рехава, защото много хора не желаят да попаднат – още повече техните деца – в разправиите и безредиците, дело на хулигани, забулващи своята агресия под лозунги в подкрепа на един или друг футболен клуб? Нима е тайна, че членове на някои от най-шумните агитки се занимават с разпространение на дрога и други незаконни дейности?

 

Може да сме повече от скромни във футболните ни възможности, но във вдигането на гюрултия сме царе.

 

Може немалка част от българските фенове да се е държала възпитано, но със сигурност е имало и „неуправляеми снаряди“…

 

Вероятно и македонците имат вина за сблъсъците в Скопие. И там ги има същите идиоти като нашите, които могат да съсипят всяко спортно събитие и да го превърнат в част от криминалната хроника. Също и в политическа говорилня със съмнителни качества.

 

Което доказва какво? Че наистина сме една кръв…

 

Йордан Стоянов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3118 |28.07.2023 Соченият за вероятен нов шеф на ДАНС Петър Петров подаде оставка като депутат . 7| 2799 |28.07.2023 Ген. Атанасов: Приемането на бюджета като театър . Асен Василев срещу Делян Добрев - специфичен хасковски гамбит . 14| 3092 |27.07.2023 Шефът на БНБ: Без еврото сме като скулптор, който има чук, но не са му дали длето . 21| 3437 |27.07.2023 Проф. Стефан Попов: Президентът се държи като светски вариант на аятолах

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads