Реклама / Ads
9| 6290 |21.12.2013 НОВИНИ

"Синьо единство" не се разбра с Реформаторския блок

.
Христо Панчугов
"Синьо единство" си тръгва от Реформаторския блок. Партията мигновено ще отдели всички свои представители от структурите на Реформаторския блок. „Синьо единство" няма да подпише споразумението, сключено вчера от пет партии, с което Реформаторският блок създаде новия политически съюз, е решението на Националното представителство на партията.
 

Окончателната позиция на „Синьо единство” беше обявено след заседание от председателя Христо Панчугов. То е взето с 24 гласа против присъединяването и четири „за".

„Реформаторският блок се отдръпна от първоначалната идея, няма достатъчно спойващи елементи, а „Синьо единство" беше извадено от преговорите служебно”, обясни Панчугов.

От партията били обидени от подмяната на преговорите и включването към блока на частни лица като Мартин Димитров. От „Синьо единство" потвърдиха, че Димитров вече е подал молбата си за напускане.

От партията се оплакаха, че не са получили детайли от подготвянето споразумение. „Има и други начини за политика. Те минават първо през реформа на самите себе си”, коментира Панчугов, предава бТВ.

„Нормалните граждани трябва да могат да разчитат на нормален модел на правене на политика. Това означава да не се включват в коалиции на всяка цена, в коалиции, които да се разпадат по пътя. Постигането на тези цели минава през избори, които да покажат колко хора стоят зад партията”, обясни лидерът на „Синьо единство”.

Националната конференция на партията през февруари ще реши точно как формацията ще се яви на предстоящите избори за Европейски парламент. Надежда Нейнски отрече именно листата за депутати в ЕП да е била причината за „раздялата" с Реформаторския блок и беше категорична, че „Синьо единство" и самата тя, в лично качество, не са се пазарили за места в евролистата, която все още и не била обсъждана.

Нейнски се обяви срещу подмяната на посоката, каквато, според нея, имало в Реформаторския блок. Тя уточни, че партията подкрепя първоначалната платформа, върху която е създаден Реформаторският блок, както и шестте стъпки за извеждане на България от кризата.

„Синьо единство" не припознава в ГЕРБ бъдещ партньор. „Нашият път с ГЕРБ не е бил общ, те не могат да бъдат част от решението, докато са част от проблема”, категоричен е председателят Христо Панчугов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 5378 |18.12.2013 "Единство" на Мартин Димитров се споразумя с ДСБ . 7| 5514 |16.12.2013 "Синьо единство" не е изключен от Реформаторския блок . 4| 5292 |16.12.2013 Цв. Томов: Никой не е казал "Синьо единство" да напуска блока . 14| 4587 |16.12.2013 Зеленогорски върти и суче за отцепването на "Синьо единство" от реформаторите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads