Реклама / Ads
5| 3208 |12.12.2021 НОВИНИ

„Системата ни убива“: Геноцидът над хората с увреждания ще продължи ли?

.
Източник: БГНЕС
В коалиционното споразумение децата и хората с увреждания ги няма в приоритетите. За това алармират от „Системата ни убива“.
 

„В нито една от точките  не се спомена за промяна и реформа  на пенсиите на хората с увреждания обвързани със социалните  от 170 лева, с които те трябва да съществуват. Връщането на унищожените от ГЕРБ текстове в Закона за личната помощ, поставени от ПП „Има такъв народ“ са минали на заден план за анализиране (поредното).

 

Какво ще анализирате, г-да политици на Закона за личната помощ? Правото на хората да живеят ли? Колко още ще бъдат унижавани и без това изтерзаните до краен предел хора?

 

С две думи: Геноцидът ще продължи и единствената  „промяна“ ще е в анализа му“, се казва в позиция.

 

 

Пред БГНЕС председателят на националната гражданска инициатива „Системата ни убива” Вера Иванова заяви, че трябва цялостна реформа в социалната политика. „Първата стъпка е най-уязвимите да могат да оцелеят и преживеят. Нито 45-ят, нито 46-ят парламент не успяха да възстановят три текста от Закона за личната помощ. Това не е нов закон“, уточни тя.

 

„Не може да разберем толкова ли много искаме“, попита Иванова, която настоява нуждаещите се от чужда помощ да могат да я получат и през уикендите.

 

„Само за три години хората, които разчитат на чужда помощ са намалели с над 10 хиляди. На това ли разчитат сегашните, да изчезнем? Колко години сме на улицата, за едно елементарно право в тази държава не може да се преборим? Изпратили сме писма и сме поискали среща с всички партии без ГЕРБ. Търсим малко човещина във всеки един депутат. Искаме да ги попитаме какъв е проблемът събота и неделя за хората да има асистент“, коментира Вера Иванова и припомни, че на 3 декември са имали среща и със служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, от който са получили уверение за действия към прекъсване на корупционните практики в ТЕЛК.

 

Иванова бе категорична, че ще търсят среща и с бъдещия социален министър.

 

Скоро се навършват две години, откакто майките на деца с увреждания излязоха на улицата, за да продължат с по-категорични действия битката за правото на достоен живот за техните деца и за хората с увреждания в България. Палатковият лагер им лагер, пред който са поставили празни инвалидни колички, зловещо стой в триъгълника на властта, за да напомня на властимащите, че хората с увреждания у нас съществуват. Мая Манолова и нейната формация „Изправи се” (претърпяла трансформации в рамките на двата кратки предни парламента), която изкара на преден план жените от гражданската инициатива и често вземаше тяхната борба като за своя кауза, не успя да влезе в 47-я парламент.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4022 |15.09.2021 Майките от „Системата ни убива“ пред Фрог: Отчаяни сме! Нарязаха ни палатката. Пълен погром! . 21| 9227 |06.03.2021 „Разбрахте ли се кой уби Людмил?“, питат майките от „Системата ни убива“ . 6| 3421 |06.03.2021 Майките от „Системата ни убива“ отиват „на гости“ на Борисов в Банкя . 4| 3407 |26.02.2021 Държавата абдикира от децата с увреждания, „Системата ни убива“ събира дарения пред МС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads