Реклама / Ads
2| 3497 |16.01.2024 НОВИНИ

Системно ще обучават полицаите, за да знаят как да действат при кризи

.
Системно и периодично ще се провеждат обучения на служителите в МВР във връзка с полицейската им работа, каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който присъства на демонстрация за задържане на водач, който отказва да изпълни полицейско разпореждане, предават от БТА.
 

Демонстрацията се извърши в Академията на МВР, като тя е част от започналия процес по обучение на ръководни служители, които след това ще предадат наученото на своите колеги в страната. Те ще минат теоретична и практическа подготовка.


Министърът добави, че обученията ще бъдат заложени в годишните планове на всяка една от областните дирекции на МВР. Той уточни, че стремежът е да се повишат професионалната квалификация и компетентност на служителите, както и техните практически умения.

 

"Целта е да поставим служителите максимално близо до това, което се случва при полицейски проверки, ще бъдат поставени в ситуации, които са рискови, при извеждане на лица от автомобил, тяхното задържане, преследването и други критични ситуации, в които ежедневно изпадат полицейските служители. Назад във времето има едно забавяне и неглижиране на този процес, но ние считаме, че то трябва да бъде на дневен ред", коментира Калин Стоянов.


Анализите, които направихме, показват, че се допускат грешки, а обучението само и единствено на входа на системата при кандидатстване в структурите на МВР не е достатъчно. То трябва да продължи през всяка година, да бъде системно и периодично, добави министър Стоянов.

Старши преподавател Ростислав Марков от Академията на МВР обясни, че демонстрацията, проведена пред министъра, главния секретар на МВР и ректора на академията, е представлявала спиране на автомобил след осуетена полицейска проверка, преследване, неизпълнение на разпорежданията на полицейските служители, блокиране на автомобила, заемане на позиции, разпореждания, използване на тийзър, поставяне на белезници, проверка на лицето и отвеждане.


По думите му контролирането на адреналина и емоцията са едно от най-трудните неща, като идеята е чрез заемането на позиции и даване на разпореждания да се деескалира адреналинът. Според него повечето обучения и разговори ще помогнат на полицаите при тяхната работа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3514 |16.01.2024 Мария Габриел: Инициативата "Три морета" превръща предизвикателствата във възможности . 2| 3509 |16.01.2024 Евростат: Туристическата индустрия в ЕС е във възход, отчетен е рекорден брой нощувки през 2023 г. . 0| 3643 |16.01.2024 Обрат: АЕЦ "Козлодуй" оттегли иска си от половин милион срещу бивша служителка . 7| 3619 |16.01.2024 Руслан Трад: Тагарев не изнася на много хора. Ако бъде отстранен, политиката на страната ни ще се върне назад

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads