Реклама / Ads
19| 13420 |04.05.2016 НОВИНИ

СКАНДАЛ! Жената на Искров ще одитира КТБ

.
Даниел Божилов
В доклада на „АликсПартнърс” за фалита на КТБ няма изненади. Фокусът е насочен върху фирмите, свързани с Цв. Василев. С това се правят внушения, че отпуснатите кредити са довели до фалита на КТБ. Даването на кредити не значи, че парите са изчезнали. АликсПартнърс е наета, за да констатира какво е било движението на кредитите, което от доклада не става ясно да е направено. Вече не се говори за 4, 5 млрд. дупка, установена от БНБ, а за 2, 5 млрд. Останалата разлика в свързани фирми на Пеевски ли са? Това коментира пред Фрог нюз юристът Даниел Божилов, съпредседател на НПО ”Ние, Гражданите”.
 

Един от значимите изводи на „АликсПартнърс”, че има забавяне на всички действия, извършвани от компетентните органи. Не става ясно обаче дали детективската фирма „АликсПартнърс” или „АликсПартнърс Сървисиз” е изготвила доклада. Ние установихме, че между двете фирма има връзка, която е доста далечна. Това навява на мисълта, че се бяга от отговорност и е налице заобикаляне на закона. В Закона за банковата несъстоятелност изрично се посочва, че одитът трябва да бъде възложен на утвърдена фирма с опит. В конкретния случай това условие не е изпълнено, защото Фондът за гарантиране на влоговете е знаело, че става дума за „АликсПартнърс Сървисиз”.

 

Подали сме молба в Агенцията по вписванията да се назначи одит на КТБ за 2014 -2015 г. ВАС осъди синдика на банката за това, че това не е направено. Такъв одит вече е започнал да се изготвя. Той обаче се прави от „Прайс-Уотърхаус-Купърс”, а съпругата на Иван Искров заема висша позиция в тази фирма. Излиза, че съпругата ще прави одит на банката, в която Искров има много голяма заслуга за натворените безобразия, довели до фалита на КТБ. Така за изчезналите 5 милиарда от банката пак виновни няма да има, категоричен е Божилов.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 7564 |15.03.2016 Скандал! Уволнената от БНБ Кордовска все още е зам.-шеф на ФГВ . 9| 4916 |25.02.2016 Петър Славов: Призовавам Иван Искров да върне бонусите си от БНБ . 9| 6686 |22.02.2016 Скандал! Шпиц-командата в СтСлС замита доказателства преди проверката . 0| 5106 |05.02.2016 Задържаха убийците на жената от Студентски град

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads