Реклама / Ads
3| 3861 |28.06.2018 НОВИНИ

Скандал в парламента заради доклад на КЕВР

.
Източник: БГНЕС
Докладът за работа на КЕВР стана повод за поредните упреци между управляващи и опозиция в парламента. Стигна се дори дотам лидерът на ”Воля” Веселин Марешки да каже, че червената шефка Корнелия Нинова може да е станала депутат с купени гласове, защото прокуратурата обвини нейния депутат Манол Генов, че е плащал между 25 и 30 лева за глас на последните избори.
 

"Има ли тя право да е морален съдник и да стои тук при това положение", скочи Марешки.

 

Тя пък му отговори, че единственият съдник са избирателите, които са пратили в парламента нея и всички останали депутати.

 

Иначе соцлидерката поиска отговор от шефа на КЕВР Иван Иванов докъде е стигнало писмото на червените, подкрепено от 200 000 българи, за спиране на продажбата на активите на ЧЕЗ на дружеството "Инерком".

 

Той пък й обясни, че подписите имат значение само при референдум. Освен това писмото не съдържало никакви мотиви за спиране на сделката, а на всичкото отгоре нито един регулаторен орган в ЕС няма правомощия да се произнася предварително по сделка от частно-правен характер.

 

"КЕВР никога не е имала такова правомощие", настоя Иванов.

Отговорът му никак не се хареса на Нинова и тя го упрекна, че КЕВР отказа да спазва Закона за енергетиката и в частност последните поправки в него, според които регулаторът разрешава действия по разпореждане с дялове и акции, представляващи повече от 20% от капитала на търговски дружества, които са лицензирани за пренос на електроенергия, топлинна енергия и газ.

 

В закона обаче никъде не е посочено на базата на какво регулаторът ще разрешава или не такива сделки и дали правомощията ще важат за започнали преди приемането им процедури.

 

Въпреки това според Нинова тези изменения са основание КЕВР да се произнесе по сделката.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5275 |28.06.2018 Скандал в БСП - НС напуска знаковият им активист Жельо Бойчев . 0| 3788 |27.06.2018 След скандала с луксозните командировки, социалните ще пътуват икономично . 1| 3715 |27.06.2018 Германската икономика губи €200 милиона заради мача с Южна Корея . 1| 4561 |26.06.2018 Заради ремонт на булевард ”Скобелев”, общината променя движението

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads