Реклама / Ads
18| 10264 |20.05.2016 НОВИНИ

Скандал! Писанчев турист в Солун на държавна заплата

.
Владимир Писанчев
Бившият председател на ДАНС и силно приближен на кръга #КОЙ Владимир Писанчев живее като турист в Гърция на държавна заплата. Той беше изпратен преди повече от половин година за генерален консул в Солун, но до този момент не е приключила процедура по приемането му от южната ни съседка, свързана с издаване и изпращане на екзекватура до България.
 
Без да се оформят документално всички детайли, Писанчев не може официално да представлява България и да върши работата за която е пратен в южната ни съседка, разкриха пред Фрог негови близки. Въпреки това, пребивава там, необезпокояван от никого.

Според депутати МвнР е пратило две запитвания до Гърция, защо за Писанчев не е получен още правителствения декрет. Властите в съседната държава тактично са си замълчали по въпроса. Има предположения, че скандалите около бившия председател на ДАНС, свързани с близостта му с # КОЙ и т. нар. Библиотекарски институт, са изиграли ролята на препъни камък по пътя му към дипломатическия пост. Според запознати именно на него е разчитала българската страна във връзка с разрешаване на проблема с блокадата на границата преди няколко месеца. Твърди се, че заради липсата на екзекватура, Писанчев не е могъл да окаже нужното съдействие за среща на нашите и гръцките управляващи. Бивши колеги на Владимир Писанчев предполагат, че той може умишлено да е пратен по-далече, тъй като много дансаджии му имат зъб заради масовите уволнения на неудобните в ДАНС. По-голямата част от тях вече са си спечелели съдебните дела за неправомерните действия и очакват да получат мастити обезщетенията, които ще дойдат от джоба на българина.

Два дни коства на Фрог да получи отговор от МВнР относно статута на Писанчев. От пресцентъра умоляваха да се обаждаме през пет минути, за да разберем, дали шефовете във външно министерство са дали заветния отговор. С „триста мъки” и след дълги размисли,  оттам отговориха писмено, че хем има екзекватура, хем процедурата по приемането на Писанчев от южната ни съседка още не е приключила. В краткото съобщение се казва: Г-н Писанчев е получил необходимата екзекватура от Гърция с указ на гръцкия президент. Указът е публикуван в гръцкия държавен вестник. Предстои приключване на техническата процедура за изпращане на официално оформено уведомление към българската страна. Така и вълкът сит и агнето цяло.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4407 |08.05.2016 Извозват блокираните наши туристи в Гърция днес . 0| 4126 |05.05.2016 Над 3000 кувейтски туристи идват да летуват у нас . 1| 4476 |05.05.2016 Стачка в неделя в Гърция променя плановете на българските туристи . 19| 13496 |04.05.2016 СКАНДАЛ! Жената на Искров ще одитира КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads