Реклама / Ads
2| 3390 |09.09.2021 НОВИНИ

Скандал в СОС: Съветниците на “Демократична България” напуснаха заседанието

.
Съветниците на “Демократична България” напуснаха заседанието на Столичния общински съвет, след като мнозинството на ГЕРБ/СДС, ВМРО и “Атака” се опитаха да овладеят и последната комисия извън техен контрол.
 

При гласуването на последната точка от дневния ред коалицията на четирите партии вкара втори представител на “Атака” в Комисията по територията, архитектурата и жилищната политика. Това е единствената комисия, в която след първоначалното разпределение на местата в СОС те нямаха мнозинство.

 

С редица противоречащи си процедурни хватки ГЕРБ/СДС и “Патриоти за София” решиха да числеността заради присъствието на новия общински съветник. В резултат на скандалите “Демократична България”, заедно с БСП и независимия съветник Борис Бонев напуснаха заседанието.

 

Тези действият идват само два месеца, след като мнозинството в СОС отказа да попълни ключови комисии с представители на „Демократична България“ и така наруши предварително установения квотен принцип. Все още мнозинството не допуска Тома Белев до комисията по транспорта, а Борис Милчев до комисията по архитектура и жилищна политика.

 

“По този начин те не само промениха волята на избирателите, а точно на 9 септември демонстрираха с познатите от тоталитарния режим похвати, че са готови с всички средства да бранят статуквото на лошо, скъпоструващо и нефункциониращо управление на най-големия град в нашата страна”, се казва в декларация на общинските съветници от “Демократична България”.

 

Според тях в последните два парламентарни избора столичани категорично са показали, че искат промяна, а в същото време получават окопаване от статуквото.

“Гражданите на София настояват корупцията и неефективните решения да си отидат. Да си отидат нефункциониращите проекти за милиони левове. Да се осигурят нормални социални услуги, като детска градина за всяко дете. Да бъде създадена нормална среда за живот. Вместо това получават окопаване и задушаване на гласа на демокрацията”, се казва в декларацията.

 

Декларация на групата на “Демократична България” в СОС

 

Днес станахме свидетели на поредните отчаяни опити на ГЕРБ/СДС и „Патриоти за София“ (ВМРО и „Атака“) в Столичния общински съвет да узурпира цялата власт. Съветниците от явната тройна коалиция, която от 2019 г. неизменно осигурява комфорта на кмета Йорданка Фандъкова и администрацията, се опита да завземе по срамен начин и последната комисия извън техния обсег на влияние.

 

След като преди няколко месеца мнозинството в СОС отказа да попълни ключови комисии с представители на „Демократична България“ и така наруши предварително установения квотен принцип, днес те наложиха в Комисията по територията, архитектурата и жилищната политика още един представител на „Атака“, за да получат липсващото им мнозинство. Представителите на ГЕРБ/СДС и прислужниците им от ВМРО/Атака, направиха серия от процесуално изключващи се предложения, които целяха само едно – опозицията да няма думата при определянето на важни за столицата решения в областта на архитектурата и градоустройството.

 

По този начин те не само промениха волята на избирателите, а точно на 9 септември демонстрираха с познатите от тоталитарния режим похвати, че са готови с всички средства да бранят статуквото на лошо, скъпоструващо и нефункциониращо управление на най-големия град в нашата страна.

 

Отдавна стана ясно, че столичани искат промяна и гласуват за нея на два поредни парламентарни вота. Гражданите на София настояват корупцията и неефективните решения да си отидат. Да си отидат нефункциониращите проекти за милиони левове. Да се осигурят нормални социални услуги, като детска градина за всяко дете. Да бъде създадена нормална среда за живот. Те показаха, че искат София да се превърне в модерен европейски град. Вместо това получават окопаване и задушаване на гласа на демокрацията.

 

Ние, от „Демократична България“, обещахме да не позволяваме и няма да отстъпим в ангажимента си да прекратим 12-годишното мафиотско управление на София. Няма да търпим и добре познатите силови опити да се преиначи вота на избирателите. Ще се борим с всички политически и законни средства да минимизираме щетите, които тази власт ще нанесе в оставащите им 2 години в рамките на този мандат. Змията хапе най-силно, когато знае, че краят е близо. Затова днес в знак на протест напуснахме заседанието на Столичния общински съвет. Групата ни не може да бъде безучастен свидетел на безчинствата на отиващата си власт.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3198 |09.09.2021 Групата на „БСП за България“ напусна със скандал заседанието на СОС . 4| 3560 |09.09.2021 Групата на „БСП за България“ напусна със скандал заседанието на СОС . 8| 4403 |08.09.2021 Манолова за скандала „500К“: Перфектна координация между ИТН, ГЕРБ и Гешев. Със сплетни и клюки не се занимаваме . 10| 3614 |08.09.2021 Десислава Атанасова видя зад скандалите в парламента за пенсиите ръката на президента Радев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads