Реклама / Ads
12| 6381 |31.03.2011 НОВИНИ

Скандалът за "24 часа" и "Труд" премина в истерия

.
Скандалът между съсобствениците на вестниците "24 часа" и "Труд" се пренесе в студиото на ТВ 7 тази сутрин, където Любомир Павлов и Христо Грозев представиха своите хипотези, обвинявайки се взаимно в нелоялност и съмнения в психическа неуравновесеност.
 

Бомбата на деня хвърли Любо Павлов, който в неделя вечерта заедно със съдружника си Огнян Донев се превърна от миноритарен в мажоритарен собственик за сметка на Христо Грозев. Той обвини Грозев, че не е дал пари, дори поискал да вкара нови акционери в дружеството заради необслужени лични дългове.

"Не е срамно някой да няма пари, или да има малко пари, Но е проблем, когато някой поеме ангажимент, че ще плати едни пари и не ги плати", коментира Павлов.

На свой ред Грозев контрира, като подчерта, че след като са били прехвърлени огромни пари – милиони евра, без никакъв договор, от Павлов е чул само “Много съжалявам, че ги прати, а Огнян много се надяваше да не ги пратиш”.

Павлов дебело подчерта, че има подписано от г-н Грозев пълномощно, че може да управлява еднолично – да преговаря, да продава акции, да представлява дружеството на събрания.

“В сряда – 23 март, разбирам, че г-н Грозев е внесъл искане да бъдат блокирани правомощията ми, без да уведоми мен или Огнян Донев. Документите му нямат никаква юридическа стойност. Огнян Донев поиска да действам още в четвъртък, но аз забавих реакцията си за петък. Тогава обаче г-н Грозев ми пусна няколко sms-a, че е възпрепятстван. На следващия ден го приех в собствения си дом. Тогава той се опита да ни наложи неприемливи за нас акционери, на които дължал много пари. Гарантира, че не са криминални типове, но в същото време призна, че го е страх да не бъде застрелян. Този човек има нужда от специализирана помощ, никой не може да каже дали това не е плод на неговото въображение. За всеки случай обаче говорихме с главния прокурор, че на Грозев трябва да му се осигури охрана. Призовавам го да отидем на полиграф. Там истината ще лъсне”, скандализира Павлов.

Реакцията на Христо Грозев бе мигновена, като обвини Павлов в откровена лъжа, което определено вече е за прокурор, затова се въздържа от коментар. Той обаче се съгласи да бъде подложен на детектор на лъжата и предупреди, че подобни обвинения го предизвикат да продължи диспута в съда.

Грозев категорично отрече и уточнението на Любо Павлов, според когото опонентът му е предлагал в дружеството, стопанисващо “Труд” и “24 часа”, да бъдат вкарани депутатът от ДПС Делян Пеевски и банкерът Цветан Василев.

“Достатъчно е да се провери кой през всичките тези години е бил единственият, опонирал на медийната група на Делян Пеевски”, отсече Грозев, визирайки себе си. Тезата му бе потвърдена и от водещия Николай Бареков, който напомни, че дори в момента Грозев води дело срещу ТВ7.

Любомир Павлов също не остана длъжен. Той разкри, че е получил sms от съдружника си, в който той го съветва вече да говори не с него, а с Делян Пеевски. “Г-н Грозев опита да вкара материали във вестниците срещу Цветан Василев и Делян Пеевски чрез един от журналистите”, добави Павлов.

От своя страна Христо Грозев обясни, че изпитва страх, че той и чуждестранните му партньори са били използвани от Любо Павлов и Огнян Донев, за да може да бъде прескочена необходимостта от становище на Комисията за защита на конкуренцията. “Лично продавачът имаше изискване сделката да не зависи от КЗК. По настояване на ВАЦ и Европейската банка беше намерена юридическа форма това да стане”, отговори Павлов. И двамата обаче признаха, че в момента дружеството, притежаващо вестниците “Труд” и “24 часа”, е ипотекирано срещу 25 милиона евро.

Христо Грозев пък завърши с три въпроса към опонента си – дали той го е предупреждавал заплашително, че е царят на черния пиар, защо до този момент не му е предоставил договора за ипотека с банката, при положение, че под него стои подпис “Христо Грозев” и дали не му е отправял предложение от типа “да ви платим едни пари и да се махате”.

С присъщото за Павлов хладнокръвие той отвърна със защитна теза, според която всичките му действия са съобразени с предварителните писмени договорености, а пиарът, извършван от него, наистина е с високо качество, но в никакъв случай не е черен.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6237 |30.03.2011 Скандалът с "Труд" и "24 часа" влиза в НС? . 1| 5627 |30.03.2011 Скандалът за полицейски произвол в Кърджали се доразследва . 39| 8564 |18.02.2011 Дами поемат "Труд" и " 24 часа" . 28| 6023 |13.02.2011 „Галъп”: Скандалът със СРС-та изяде 6% от подкрепата към премиера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads