Реклама / Ads
0| 3686 |10.01.2024 НОВИНИ

Скандалът с боклука на София: ГЕРБ и ПП-ДБ с взаимни обвинения в безстопанственост

.
Кой е виновен за проблема с боклука на София? Столичният кмет Васил Терзиев изпрати доклад по случая на прокуратурата, след като се разбра, че има риск в следващите три години и близо 500 тона отпадъци дневно се изхвърлят в депо “Садината”, вместо да се преработват в завода в с. Яна. 
 

Припомняме, че в началото на тази година Терзиев даде на прокурор Столичното предприятие за третиране на отпадъци и обвини ръководството в безстопанственост. За проблема с управлението на ресурса се заговори още в началото на декември, когато директорът на завода в с. Яна Николай Савов обясни, че София дневно генерира около 1000 - 1200 тона боклук, а приблизително половината въобще не влизат за преработка в завода. Вместо това направо се изсипват в депо "Садината".

 

За 8 години - 70% амортизация на техниката на Столичното предприятие за третиране на отпадъци (СПТО), похарчени 113 млн. лв. за резервни части, които ги няма. 933 лв. заплата за обикновени работници, но по 4000-5000 лв. бонуси върху основната заплата за зам.-директорка. 70% от техниката в този завод, който е изграден за 300 млн. лева вече е за пълен основен ремонт, заяви пред Българската национална телевизия милия Ангелова общински съветник от ПП-ДБ ("Спаси София").

 

По думите й се депонира в пъти повече, отколкото е допустимо.

 

"Кой е позволявал, кой е осъществял контрол над това предприятие?", пита тя.







“Прави се опит да се създаде страх и паника за криза с боклука, няма запълване на клетките", опонира й бщинският съветник от ГЕРБ Лорита Радева, съпруга на бившия МВР министър от времето на Бойко Борисов Валентин Радев.

 

Тя бе категорична, че редица от фактите, изнесени вчера, преди да бъде обявен одитният доклад, са лъжи. 

 

"Защо? Защото установените и вече коментирани проблеми изискват работа и някой трябва да я свърши, а видимо няма способност и готовност да го направи", допълни тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4000 |10.01.2024 ISW: Украинците все още подкрепят армията и властта. Русия лъже, за да отслаби помощта на Запада . 0| 3675 |10.01.2024 Денков отговаря на въпроси на живо във Facebook . 5| 7917 |10.01.2024 Украински дрон - свален в дълбините на Русия . 0| 8017 |10.01.2024 Българският продуцент Мартин Малинов триумфира с 5 награди в Кан

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads