Реклама / Ads
7| 5881 |11.08.2021 НОВИНИ

Скандали и бисери се ”родиха“ в парламента заради ”Буджака” и имота на Иво Прокопиев

.
Йордан Цонев
Скандали се разразиха в парламента заради искането на ДПС и ИТН да се създаде комисия ”Буджака“, която да разследва законността на имота на Иво Прокопиев в местността край Созопол. Припомняме ви, че случаят се смята за аналогичен с този на ”Росенец“ и имението на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.
 

Съвсем очаквано искри прехвърчаха между представителите на ДПС и ДБ. Ето и част от разменените остри реплики, с които се родиха и няколко бисера.

 

Йордан Цонев от ДПС видимо емоционално каза:

 

"На Буджака се роди мантрата, че вие сте с нас. Опорките на ДПС, г-н Иванов, аз тези опорки ги дрънкам преди Пеевски да се появи на бял свят. Преди време му казах на Костов, че ако се води по акъла на тази група, със СДС ще бъде свършено. Така и стана. Аз лично опорките ги говоря от 25 години. Но опорките на Прокопиев ги видяхме в едни изтекли есемеси, който през 2013 година нареждаше на медиите си къде да отидат, при кой водещ".

 

"По Буджака изтърпяхме Христо Иванов да говори, сега давам разяснение. Ние ще се борим срещу модела на задкулисието, наречен Иво Прокопиев и кръга "Капитал". На ДПС не може да давате акъл какъв принос има за демокрацията. ДПС даде жертва по време на тоталитарната държава, а вашите родители бяха ръководители на тази държава. Поне 10 човека тук има от видни комунистически фамилии. И сега ни учите на демокрация. Това е върховна наглост. Г-н Доган има златен медал от конгреса на САЩ за приноса му за членството в НАТО. Всеки път ще ви бъда трън в петата".

 

"Искате ли да ви кажа защо вашият кабинет не мина?", обърна се Цонев към депутатите от ИТН и продължи:

 

"Ще ви кажа: Това беше първият проектокабинет, в който кохортата на Прокопиев нямаше нито един министър. Как си въобразявате, че ще мине такъв кабинет?! Как си въобразявате?!"

 

Христо Иванов от ДБ взе думата след него:

 

"Ние ще гласуваме "За" тази комисия. Жертви не дадоха ДПС, а конкретни български граждани, които бяха подложени на.... Може ли да ми оставите възможността да изкажа огромния си респект към хората, протестирали срещу възродителния режим. Що се отнася до родителите, не е зле да си оправите паметта и фактологията. Знаете, но не говорите правилно. Оттам нататък – г-н Пеевски се появи по-късно, той беше инструмент. И заради него ние пратихме огромна цена. Понасяме огромни санкции. Поименно Пеевски е споменат. Нека да се борим със задкулисието. Но с цялото задкулисие".

 

Антоанета Цонева от ДБ подкрепи своя лидер с думите: Зад диванчето на Слави Трифонов се виждат розите на Доган.  

 

Филип Станев от ИТН каза след нея: Нека да създадем тази комисия, а не да си играем на филм за конспирацията, в който участват Мел Гибсън и Джулия Робъртс. И да не се нападаме кой зад кого стои. Г-н Цонев прилича на Мел Гибсън, факт. В ИТН измислихме една поговорка: "Когато две магарета си мерят буджаците, не заставай между тях".

 

Арман Бабикян от ИБГНИ:

 

Не е разговора в това, че моят олигарх е по-хубав от твоя. Спрете да си мерите дълбоките държави. В тази зала има двама-трима, които са виждали Сорос на живо. Не получих медии и  залив. Какво нещастие! Не станах и банкер.  Значи не е толкова токсично. Зад всеки залив може би има друга дълбочина-стратегическа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4964 |28.07.2021 Първо заседание на Комисията ”Росенец” и първи скандали . 1| 3680 |22.07.2021 Заради скандалите в АПИ уволниха зам.-министър на МРРБ . 1| 3515 |16.06.2021 След скандалите между МРРБ и ”Автомагистрали” вписват новото ръководство в търговския регистър . 6| 4836 |13.06.2021 Андрей Янкулов: Ежедневно сме свидетели на скандали и скандалчета, за които в нормалните страни се подават оставки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads