Реклама / Ads
0| 2771 |30.03.2022 НОВИНИ

Скоро ще се разплати 50% от дължимото към „Автомагистрали – Черно море“ АД, увери Караджов

.
Гроздан Караджов Източник: БГНЕС
Днес народни представители от управляващата коалиция внесоха в Народното събрание проект на решение, с което се дава възможност на Агенция „Пътна инфраструктура“ да разплати частично към пътните фирми дължимите суми по договорите за текущ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа. Това ще позволи в кратък срок на пътните фирми, включително и на „Автомагистрали – Черно море“ АД, да бъдат разплатени 50% от дължимите средства.
 

Това обясни вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов след среща с представители на „Автомагистрали – Черно море“ АД.

 

„Забавянето на решението по казуса с неразплатените суми по старите договори за текущ ремонт и поддръжка беше по юридически причини. Решението е принципно и важи за всички пътно-строителни фирми, на които се дължат средства по този казус“, каза още той.

 

„Останалите 50% от дължимото ще могат да бъдат платени след като комисията, която прави ревизия на всички договори за текущ ремонт и поддръжка, излезе с междинен доклад и ако „Автомагистрали - Черно море“ е в този доклад, ще се разплати и остатъкът, за който комисията ни посъветва“, обясни регионалният министър.

 

Трябва да се изчистят различни казуси. Много от коректните фирми стават жертва на обстоятелства. Решението на Народното събрание ще даде мандат на Министерския съвет да взима решения при различни хипотези, а за други това да се прави от Агенция „Пътна инфраструктура“.

 

„Важно е да се отпуши този казус, защото цялата пътна инфраструктура зависи от него, както и темата с пътната безопасност“, каза от своя страна председателят на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Настимир Ананиев.

 

„Решението на НС ще даде възможност на АПИ да завърши започнатите дейности по пътища и обекти в страната, които не могат да останат в настоящия си вид за летния сезон. То ще позволи АПИ да възлага по тези договори за текущ ремонт и поддръжка до избор на нов изпълнител след провеждане на процедури по Закона за обществени поръчки, които агенцията предстои да обяви“, информира още министър Караджов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3145 |27.03.2022 Божидар Божанов: По-скоро трябва да изпратим военна помощ на Украйна . 0| 3812 |24.03.2022 Подоляк за преговорите: Повратният момент ще настъпи скоро . 0| 4370 |16.03.2022 Наскоро отвлеченият кмет на Мелитопол е освободен по време на специална операция . 0| 2907 |16.03.2022 Джонсън: Украйна няма да се присъедини скоро към НАТО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads