Реклама / Ads
0| 2926 |04.05.2022 НОВИНИ

Слънцето се прокрадва през мъглата

.
Източник: БГНЕС
Днес минималните температури ще са между 4° и 9°, в София - около 3°, а на места в низините и котловините ще има сутрешни мъгли.
 

През деня ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България, а след обяд - и над планинските райони. На отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб северозападен вятър. Ще се затопли и максималните температури ще са между 18° и 23°, в София - около 20°.

 

По Черноморието облачността ще е променлива. На отделни места по северното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб, преди обяд от северозапад, след обяд - от юг. Максималните температури ще са от 16° до 19°. Температурата на морската вода е от 12° до 14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

 

В планините преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали слаб дъжд, над около 2000 метра - слаб сняг. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 4°.

 

В четвъртък и петък затоплянето ще продължи. Сутрин ще бъде сравнително хладно, но предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, и в четвъртък на места главно в планинските и североизточните райони, а в петък в планинските райони в Западна България, ще има превалявания, придружени от гръмотевици. Повишена вероятност за локални по-интензивни явления има в четвъртък.

 

В събота следобед на места в западните райони отново ще превали и прегърми, докато на изток ще е без валежи, с умерен изток-североизточен вятър и предимно слънчево. В неделя ще преобладава слънчево време с купеста облачност следобед. Само на отделни места ще превали краткотраен дъжд.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4350 |03.05.2022 Политолог: Възможен е импийчмънт на президента Радев. Изживява се като по-голям от институцията . 0| 3201 |03.05.2022 Лекарят на президента е със счупена раменна кост, местят го в София . 0| 15465 |02.05.2022 Президент се подигра със своя „приятел“ Путин: Смяташе, че руската армия е могъща... Това е нелепо! . 0| 3937 |02.05.2022 Р. Бимбалов: В неделя БНР може да върне обяда ми през гърлото. Волгин е проводник на истински страх

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads