Реклама / Ads
4| 8985 |18.04.2018 НОВИНИ

Слави: Доверие в институциите ще има, когато закопчеят с белезници някой от калибъра на Пеевски

.
Слави Трифонов
Слави Трифонов избухна с напоителен коментар на страницата си в социалната мрежа след вчерашния зрелищен арест на кметицата на столичния район “Младост”. ”Доверие в тези институции ще има тогава, когато освен кмета на “Младост” закопчеят с белезници и някой от калибъра на Пеевски.”, категоричен е той.
 
Ето какво написа водещият едно към едно без редакторска намеса:

"Вчера в центъра на София беше извършен зрелищен арест. Ама наистина зрелищен. Кметът на “Младост” Десислава Иванчева бе държана права, с белезници на ръцете, повече от три часа върху платното на централен софийски булевард.

Там, напълно случайно, имаше камери на кабеларката “Канал 3”. Още преди полицаите да намерят подкупа, неясно как се знаеше, че парите са 70 хиляди евро.

От друга страна, днес, по официална информация от прокуратурата, по ръцете на арестуваната Десислава Иванчева са намерени следи от мастилото на белязаните банкноти.
Всичко щеше да е прекрасно, ако хората задържали, може би подкупния кмет на “Младост”, бяха чисти като сълза от сърна.

Малко факти. Шефът на КПКОМПИ е Пламен Георгиев. Това е същият Пламен Георгиев, който е прокурор по делото за подслушването на покойния директор на Агенция “Митници” Ваньо Танов по казуса с покойния Мишо Бирата.

Въпреки съмненията за намеса в работата на митниците, които тези разговори пораждат, записите са унищожени и дело няма. Както няма и разследване на прокурора Пламен Георгиев кое е лицето, което се обажда да нареди на шефа на митниците да не закача Мишо Бирата. А кой се обади – знаем всички.

А шефът на специализираната прокуратура Иван Гешев, е същият онзи Гешев, прокурор по делото за източване на КТБ, който твърди, че Делян Пеевски не бил свързан с кредити от КТБ при положение, че според официалните документи майката на Делян Пеевски – Ирена Кръстева, е закупила пресгрупата „Монитор“ с кредит от КТБ.

Проблемът в тази ситуация е, че никой от участниците в нея не се ползва и с капка обществено доверие. И дори кметицата да е взела парите, едно гласче казва в главата на всеки нормален българин: “A, тези дето я хванаха, не са ли също престъпници?” Въобще цялата работа е много съмнителна.

Доверие в тези институции ще има тогава, когато освен кмета на “Младост” закопчеят с белезници и някой от калибъра на Пеевски."

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5829 |11.04.2018 Вот на недоверие в Македония заради България . 8| 6513 |01.04.2018 Германия иска да възстанови доверието с Русия след ”Скрипал” . 9| 8541 |27.03.2018 Лидерът на БОЕЦ пред Фрог: Сезирахме ЕК за несъбраните 16 милиарда ДДС, бг институциите мълчат . 8| 6769 |17.03.2018 Експерт: Здравната система е много зле, хората нямат доверие, лекарите са недоволни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads