Реклама / Ads
25| 7643 |21.04.2020 НОВИНИ

Слави Трифонов: Адът не дойде. Борисов носи юридическа и морална отговорност, че всява паника

.
Слави Трифонов
Преди 17 дни министър-председателят Бойко Борисов заяви с драматичен глас, че след две седмици в България ще дойде Адът. Представете си сега, че това нещо го казва министър-председателят на една нормална европейска държава.
 

Примерно Холандия, Германия, която и да е. Веднага, ама веднага медиите, обществото, опозицията, абе всички ще скочат и ще започнат да питат:

Как ще говориш така, имаш ли информация, която ние нямаме?

А дори и да имаш, защо плашиш хората?


Та, ти си министър-председател, трябва да се грижиш те да бъдат спокойни! Ще го държат отговорен и в крайна сметка едно такова изказване ще му коства министър-председателския пост.

 

Но тъй като не сме в нормална европейска държава, нито сме в Холандия, нито сме в Германия, а сме в България- тук министър-председателят преди 17 дни изплющя това твърдение, че след две седмици ще дойде Адът.

Журналистите го загледаха с премрежен поглед, възкликнаха "булю-булю-булю" с уплашен и ужасен глас, а обществото се заключи още по-здраво зад вратите си…и зачакахме.


И аз понеже съм част от обществото и живея и работя в България, се опитах да кажа: Абе, нито е правилно да се говори така, нито има основания за подобно твърдение.

 

И откъде накъде ти, Бойко Борисов, в тази ненормална ситуация ще използваш подобни библейски термини?! Сигурно си бил в Ада и знаеш какво е там и сега се опитваш да ни предупредиш. Е, да, ама Адът не дойде!

И ти излъга за пореден път.

 

И сега какво?

Ами, следното – ти трябва да понесеш отговорност за това. Юридическа и морална. Юридическа, защото си министър-председател, а не гуру и не говориш на секта, а на цял един народ. И по смисъла на закона, ти нарушаваш член 326 от Наказателния кодекс за всяване на паника. А морална отговорност, защото, господин Борисов, министър- председателят трябва да е добър човек. Добър, грижовен, отговорен, морален. Не си ли съгласен? А не човек, който плаши хората само и само, за да е самодържец в извънредно положение, защото това адски много го кефи.

 

Аз знам, че ти няма да понесеш никаква отговорност, защото прокурорът е зает с друго, а в морален план кой ще ти я потърси? А? Кой?

 

Ти и на това разчиташ, че всъщност никой няма да ти потърси никаква отговорност…. Засега!

 

Слави Трифонов, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7413 |20.04.2020 Слави Трифонов: Светъл път, Милене! Имахме нужда от теб! . 33| 35924 |17.04.2020 Слави Трифонов: Искам да дам на Борисов и Мутафчийски повод за размисъл . 27| 9061 |09.04.2020 Слави Трифонов: Държавата е затворена заради 0,00872852 процента вирусоносители . 24| 12756 |08.04.2020 Прeмиeрът към рeпoртeр на Слави: Ти ли знaeш или aз?! Нe ми прaви рeклaмa, нe ca тe прaтили зa тoвa

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads