Реклама / Ads
53| 7642 |10.10.2018 НОВИНИ

Борисов гневен: За три дни прочетох чудовищни неща за България, ще имам сериозен разговор в ЕНП

.
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
Поднасям съболезнования към близките на Виктория. Благодаря на МВР, разследващи, Института по психология. Да потвърдя, че ще се отделят средства на Института по криминалистика за закупуване на техника. Благодаря на нещатните сътрудници и граждани, които ни помогнаха. Това каза премиерът Бойко Борисов на брифинг за убийството на журналистката Виктория Маринова.
 

Помолих ви да изчакате в неделя няколко дена. Всяко прибързване, течейки това разследване, можеше да предизвика укриване на вещи и извършител.  И нямаше да има днес какво да си говорим. Благодаря на трите федерални провинции, на техните ръководители. Той менеше адресите си, беше търсен на три провинции. Българи направиха така, че за България да се говори като за малка Словакия. Да си очернят държавата по най-гаден и брутален начин.

 

Благодаря на тези, които коректно заявиха , че все пак трябва да се изчака. Ние и сега продължаваме, след като бъде разпитан. И той ще се разпита от немски съд. Ние ще предоставим ДНК и от жертвата и от него. Само в рамките на три дни това е свършено. За три дни прочетох чудовищни неща за България. Разни политици в синьо и червено се скъсаха да клеветят. Мигар това не се случва в други държави. Или това е някакъв различен случай. Знаете как се крият извършителите на поръчково убийство. Не си оставят слюнките по жертвата, за да може 100 процента да бъде закован.

 

В Брюксел много хора ме гледат. Умишлено не съм разговарял тези дни за това. Не трябва да се обвинява никой до категоричното доказателство. Много внимателно съм чел всичко, ще имаме сериозен разговор в ЕНП като отида там. Но това е политиката. Много неща бих казал още , но това ще мине добрият тон. Отнасяме се с внимание към всеки сигнал. Не сме заслужили като държава така да бъде охулена за няколко дни. Докато всички работим.

 

На колегата Маринов ми казах: „ Няма да си идваш от Русе, докато не разкриете убийството“ . Дойде си снощи в 2 часа. Тогава беше последният ни разговор. Да не се получават повече експерименти с провокиране на несъществуващо престъпление. Много бързо реагирах на сигнала на НТВ в Ню Йорк и после се оказа точно обратното. Вие сте първа, а не четвърта власт. Дръжте се отговорно като първа власт.  Такава свобода да пишете, да говорите, да предавате по вяска тема, мисля, че е факт.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3937 |09.10.2018 Майките на протест под прозорците на Борисов утре . 2| 3785 |08.10.2018 Ексминистър на разпит по делото между Борисов и Нинова . 8| 4533 |08.10.2018 Борисов и Нинова - един срещу друг в Софийския градски съд . 4| 3781 |07.10.2018 Борисов: Не съм позволил никакви политически чистки в МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads