Реклама / Ads
16| 2781 |18.05.2023 НОВИНИ

Слави Трифонов: ИТН ще направи всичко възможно парламентът да работи

.
Източник: БГНЕС
ИТН ще направи всичко възможно парламентът да работи. За да работи, трябва да има правителство, а за да свърши нужната работа правителството, то трябва да е експертно, от експерти, хора, които разбират. Затова ние ще подкрепим правителство от експерти.
 

Това каза лидерът на "Има такъв народ“ Слави Трифонов в свое изявление във Facebook. 

 

"Знам, че един такъв кабинет може да не получи подкрепа, но и аз и моите колеги ще бъдем спокойни, защото ще сме направили това, което е правилно, защото така трябва и така работи държавата. Ние затова сме влезли в този парламент, за да носим отговорност и да работим за вас“, отбеляза още Трифонов.

 

Подкрепата спрямо кабинет от експерти означава, че ИТН биха дали зелена светлина за правителство с мандат на ГЕРБ. Борисовата партия вече обяви, че ще използва идните дни, за да формира правителство и да търси подкрепа за него, въпреки че спрямо последните заявки на ПП-ДБ и БСП такава няма да има. Въпреки това от Борисовата партия не се отказват да предложат състав. Предстоят разговори за имена. ДПС заявиха готовност да предложат такива.

 

По време на среща между ИТН и ГЕРБ обаче Тошко Йорданов категорично посочи, че не става дума за "безусловна подкрепа", а тежките разговори ще са в сферата на икономиката.

 

Според лидера на ИТН държавата е "на автопилот в самолет без гориво“. Той изрази мнение, че ако няма редовно правителство, след три месеца проблемите в страната ще бъдат в пъти по-големи.

 

"ИТН е в 49-ия парламент, за да работи, не за да се пазари, не за да гони тяснопартийни интереси, не за да се вълнува от депутатските заплати и депутатските кюфтета“, категоричен бе Трифонов.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3949 |15.05.2023 Гешев е събрал всичките си заместници. Очаква се да направи изявление за първи път . 4| 2922 |13.05.2023 Венко Сабрутев: ГЕРБ трябва да направи много тежка реформа в себе си . 6| 2681 |13.05.2023 Слави Василев: Да смениш Иван Гешев не е съдебна реформа, това е ”стани да седна” . 27| 3163 |11.05.2023 Мария Габриел: Първото, което ще направи моето правителство е искане за освобождаването на Иван Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads