Реклама / Ads

 

50| 4534 |09.08.2021 НОВИНИ

Слави Трифонов с шест довода защо е логично „партиите на протеста“ да подкрепят ИТН

.
Слави Трифонов Източник: БГНЕС
Подкрепата от така наречените „партии на протеста“ към правителството на „Има такъв народ“ е повече от логична, защото:

Първо.


Тотално трябва да се изтрие и да се спре моделът ГЕРБ.
Да бъдат анализирани всички грешки и кражби и безусловно да бъде въздадена справедливост. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не.

 

Второ.


Трябва да бъде осъществена съдебна реформа и да бъдат премахнати специализираните съд и прокуратура. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не.

 

Трето.


Максимално бързо да бъде представен пред Европейската комисия планът за възстановяване и развитие, защото българската икономика се нуждае от тези пари. И това е важно и за държавата, и за всички българи. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не.

 

Четвърто.


Преизчисляване на пенсиите, за да могат възрастните хора в България да живеят малко по-достойно, от начина по който живеят в момента. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не.

 

Пето.


Най-после да има сериозна реформа в здравеопазването и най-важното - държавата да бъде подготвена за евентуална нова здравна криза с Covid -19. Освен това закупуване на необходимия брой медицински хеликоптери, защото това касае живота и здравето на всички наши сънародници. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не.

 

Шесто.


С партиите на протеста, в рамките на разговорите, които „Има такъв народ“ води с тях, беше постигнато и съгласие по много въпроси, касаещи земеделието, образованието и фискалната политика.


Така че ако партиите на протеста не гласуват правителството на „Има такъв народ“, причината няма да е несъгласие по някой от изброените казуси, а някаква друга. Не мога да зная и не желая да гадая каква. Но резултатът ще бъде спиране и забавяне на всички реформи, обективно погледнато, предателство от страна на партиите на протеста, нови избори и радост за ГЕРБ и партиите на статуквото, както и невъзможност от страна на партиите на протеста да обяснят на българския избирател защо му причиняват всичко това.Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 50| 12319 |09.08.2021 Проектоминистърът на вътрешните работи: Петър Илиев няма да бъде унищожен. Имам мъжката дума на Трифонов . 11| 33405 |08.08.2021 Влади Въргала: Слави никога няма да е съгласен да е някъде с всички, а политиката е това – консенсус . 14| 3700 |06.08.2021 Анализаторът Слави Василев: Не съм оптимистично настроен за дълголетието на този кабинет . 30| 44882 |06.08.2021 Трифонов отговори: Критикувал съм Борисов. Той дарява пари от партийната си субсидия, а с другата ръка прибира на влог десетки млн. лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ