Реклама / Ads
0| 3488 |01.09.2022 НОВИНИ

След драма с дузпи: Лудогорец грабна Суперкупата на България

.
Източник: БГНЕС
Отборът на Лудогорец спечели Суперкупата на България за шести път в историята си, след като победи Левски с 4:3 след изпълнение на дузпи (2:2 в редовното време) на Националния стадион „Васил Левски“. Двата тима направиха равностоен мач и не успяха да се победят в 90 минути, но „орлите“ направиха една грешка по-малко при дузпите.
 

През първата част „сините“ доминираха тотално и създадоха няколко положения за гол, като от своя страна не допуснаха нито една опасност пред Пламен Андреев. В 14-та минута играещият като централен нападател Илиян Стефанов откри резултата след асистенция на Филип Кръстев, но голът бе отменен от ВАР за засада. Малко преди да изтече половин час и гредата помогна на „орлите“ да не изостанат в резултата, но все пак столичани реализираха преимуществото си в 41-та минута, когато Георги Миланов откри резултата със силен изстрел от далечно разстояние, предава БГНЕС.

 

След почивката картината на терена се промени и разградчани натиснаха в търсене на обрат, като станаха по-опасни в атака. В 69-та минута играчите на Станимир Стоилов се пропукаха и позволиха на Кирил Десподов да изравни с прецизен удар от близко разстояние след добра асистенция на Антон Недялков. Веднага след подновяването на играта Килиан ван дер Каап допусна груба грешка и позволи на играч на Лудогорец да излезе очи в очи с Андреев, а вратарят на Левски извърши нарушение за дузпа. Десподов не сбърка от бялата точка и даде преднина на шампионите.

 

Стоилов реагира с редица смени и неговите възпитаници потърсиха изравнителния гол, като успяха да стигнат до него в 92-та минута, когато грешникът Ван дер Каап показа бърза реакция при разбъркване в наказателното поле на съперника и фиксира крайното 2:2.

 

По този начин победителят трябваше да бъде определен след изпълнение на дузпи, като младите Марин Петков и Асен Митков направиха грешки за Левски, докато за Лудогорец сбърка единствено Рик Джонатан и по този начин „орлите“ ликуваха с трофея.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2994 |01.09.2022 България е на дъното в ЕС по пълно газохранилище, само Латвия е след нас . 0| 3992 |01.09.2022 Радан Кънев: Енергийната ни политика е пълно недоразумение – тъпа и непоследователна . 0| 2813 |01.09.2022 След осъдителното решение за КТБ: МФ предлага законови промени . 0| 2844 |01.09.2022 Треньорът на националите по волейбол хвърли оставка след фиаското на Световното

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads