Реклама / Ads
10| 6423 |03.05.2017 НОВИНИ

След Гергов и Нинова проговори: Била съм при Цацаров и в ЦУМ

.
Корнелия Нинова
Нищо няма да кажа на Георги Гергов. Аз съм пред камерите сега заради нашите избиратели. Това заяви в предаването „Тази сутрин” лидерът на БСП Корнелия Нинова.
 

Защо се случва скандалът с Гергов сега? След изборите имаше група за натиск върху мен, включително от хора от нашата партия. Натискът бе да правим коалиция с ГЕРБ. Дотам се стигна, че Герджиков ме вика и ми обяснява, че Деница Златева трябва да продължи при Борисов.

 

Не се приеха добре действията ми за промяна на БСП. Членове на партията действаха като феодали. Те решаваха и нареждаха какво да се случи. Мандатността също породи съпротива срещу  мен.

 

Вкарвам Георги Гергов в задкулисието, за което говоря. Той искаше коалиция с ГЕРБ и да стана председател на НС.

 

Сигурно с помощта на Гергов съм спечелила лидерската позиция. Но не само с негова помощ. С подкрепата на още 500 000 души.

 

В рамките на 3 часа проведох разговор с Гергов и го помолих да се оттегли. Той каза: „Не, свикай Изпълнително бюро” , и това промени решението ми за него.  

 

Нинова отрече да е ходила на тайни срещи в ЦУМ. "Ходила съм там с Мая Манолова и Слави Трифонов. С Манолова обсъждахме избора на президент, а с Трифонов – референдума".

 

Нинова не отрече да се е срещала със Сотир Цацаров. „Не знам преди колко дни беше. В кабинета му съм се срещала. Разговорите ни бяха за промените в НК и за наблюденията на ЕК”.

 

Лидерът на БСП даде обяснение и за делата срещу нея: Била съм обвинена за  случая Овчаров-Александров през 2007 г. След 2 години – 2009 г. - делото е прекратено. С Румен Овчаров съм близка толкова, колкото и с другите.

 

Бях председател на борда на Пловдивския панаир до 10 ноември 2006 г. Лично исках от икономическия министър, тогава Румен Овчаров, да изляза от борда, тъй като бях отстранена като зам.-министър. Не бях уведомявана за важни решения за промяната на структурите. Нямах  информация за финансовото състояние на Панаира. Едва след като си изчистих името, Станишев ме покани в Бюрото, годината е 2009.

 

От всичко казано най-обидно е, че в БСП управлява трети ешалон. Стефан Данаилов, според Гергов, е трети ешалон, Валери Жаблянов  - също, Деница Златева – пак.

 

С Решетников се срещнахме в кафене около Софийския университет. Дала съм обяснение за това на Изпълнително бюро, разказа Нинова за срещите си с руския генерал.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3554 |02.05.2017 Последен ден за подаване на данъчни декларации . 3| 4491 |01.05.2017 Президентът Радев в Панагюрище: След Априлското въстание остават костници . 15| 13345 |02.05.2017 Гергов: Казах ”Майната ти!” на Корнелия Нинова, предаде ме . 10| 4738 |01.05.2017 Нинова на 1-ви май: Не се предавайте! Ще се борим заедно за солидарна, справедлива и свободна България!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads