Реклама / Ads
0| 2140 |02.09.2024 НОВИНИ

След като откриха телата на шестима заложници: Десетки хиляди протестират в Израел, обвиняват Нетаняху

.
Десетки хиляди се включиха в протести в Израел след оповестяването на смъртта на шестима заложници в Газа. Те обвиняват премиера Бенямин Нетаняху, че не прави достатъчно за постигането на сделка за освобождаването на останалите похитени от Хамас на 7 октомври миналата година. Някои медии съобщават, че протестиращите са близо половин милион.
 

В Тел Авив се стигна до сблъсъци с полицията. Около 20 души са арестувани.





Ръководителят на най-големия профсъюз в Израел призова за обща стачка днес, за да се окаже натиск върху правителството. Летище „Бен Гурион“, който е основният въздушен транспортен център на Израел, ще бъде затворено от 8.00 ч. сутринта. Общинските служби в Тел Авив също няма да работят. Асоциацията на израелските производители също подкрепи стачката.

 

Напрежението се покачва, след като на 31 август военни откриха телата на шестима заложници, което предизвика възмущение в цялата страна. Припомняме, че те бяха открити от израелските военни в подземен тунел в района на Рафах в южната част на Газа.

 

На 1 август десетки хиляди хора се събраха на протести в цял Израел, обвинявайки премиера Бенямин Нетаняху и неговото правителство, че не са направили достатъчно, за да постигнат споразумение за останалите заложници, взети от Хамас по време на нападението на 7 октомври.

 

В Тел Авив се стигна до сблъсъци с полицията. Около 20 души са арестувани.Призивът за еднодневна стачка беше отправен от най-големия израелски профсъюз заяви, че страната получава „чували с трупове вместо сделка“.


Правителството реагира гневно на действията на профсъюза. Не е ясно на колко места ще спрат работа в страната, след като няколко града и общини обявиха, че няма да участват в него.





Въпреки това призивът за общонационална стачка е последният знак, че общественият гняв от последните убийства на заложници няма да стихне.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 2181 |02.09.2024 За първи път след Хитлер: Крайнодясна партия печели изборите в германска федерална провинция. И то проруска партия . 0| 2141 |02.09.2024 Главчев: ЦИК е по организацията на вота, ние само осъществяваме логистиката . 0| 2169 |02.09.2024 Измама на пътя: Уж закъсали шофьори, предлагат фалшиви бижута . 4| 2879 |02.09.2024 Докато Русия тероризира Киев и Харков по въздух, целите на Украйна са руски рафинерия и електроцентрали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads