Реклама / Ads
5| 2783 |10.09.2024 НОВИНИ

След като се скара с България: Президентът на РС Македония Силяновска, идва в София в петък

.
Източник: БГНЕС
Президентът на РС Македония Гордана Силяновска-Давкова ще бъде в София в петък.
 

Тя ще присъства на представлението на "Набуко" от Джузепе Верди от македонската опера и балет

По неофициална информация тогава ще се състои и първата среща на Давкова с президента Румен Радев.

 

В македонската делегация ще бъде и министърът на културата Зоран Лютков. Все още не е потвърдено пристигането и на министъра на външните работи Тимчо Муцунски.

 

Само ден след като встъпи в длъжност Давкова присъства на представлението „Валкирия“ на българската опера в Скопие.

 

„Никога не съм изпитвала толкова голямо удоволствие. Ницше е прав когато казва, че без музика светът няма да бъде това, което е“, каза след представлението Давкова. 

 

Припомняме, че след редица изказвания по време на предизборната си кампания, както и след встъпването си в длъжност през май тази година Гордана Силяновска предизивика възмущение в София и Атина.

 

През юли вицепрезидентът Илияна Йотова определи като непродуктивен и несериозен начина, по който напоследък Северна Македония води "диалога" с България.

 

Повод за коментара ѝ беше изказване на президента на Северна Македония Гордана Силяновска, че в Договора за приятелство и добросъседство не е записана промяна на Конституцията на страната.







Не искам да вярвам, че нашите съседи променят курса си по отношение на реално членство в Европейския съюз. Препоръчвам внимателно да се изчетат документите на ЕС, решенията на Съвета, на базата на френското предложение, което отдавна е официално решение на Европейския съюз, резолюциите на Европейския парламент, в които ясно е упоменато какво е значението на Договора за добросъседство и на Преспанското споразумение, които са елемент от преговорния процес, обясни Йотова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2421 |10.09.2024 Зверското убийство в Шумен: 28-годишната жена първо била удушена, след това нарязана . 5| 2280 |10.09.2024 САЩ ще наложат нови санкции на Иран, след като Ислямската република изпрати балистични ракети на Русия . 0| 2219 |10.09.2024 Младежи обсъдиха с кмета Пенчо Милков идеи за развитието на Русе . 2| 6815 |10.09.2024 Д-р Пламен Димитров за ФрогНюз: Политическата ни класа се самоубива непрекъснато

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads